Buna ziua
Am si eu o nedumerire
Daca sunt consultant de asigurari si intocmesc asigurari, dar nu in fiecare luna, beneficiez de indemnizatie de somaj? Sa zicem ca veniturile din asigurari depasesc jumatate din cuantumul indemnizatiei de somaj, dar nu sunt sunt realizate in fiecare luna
Nu ati precizat ce este mai important: aceste venituri le obtineti in baza unui contract individual de munca? Sau in baza unei conventii civile de prestari servicii?
Ma scuzati, cred ca v-am indus in eroare.
In prezent sunt somer. As vrea sa devin consultant de asigurari pentru incheierea de asigurari. Ma interesa daca voi mai beneficia in continuare de indemnizatia de somaj.
1. Parerea mea este ca puteti sa obtineti venituri din contract de colaborare si sa va mentineti si indemnizatia de somaj.
2. Conditia este ca aceste venituri sa nu fie mai mari decat 500 le lunar. Va redau din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
a) la data încadrării în muncă, conform legii, pentru o perioadă mai mare de 12 luni;
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
(acest indicator este, acum, de 500 lei)
Ceea ce vreti sa faceti dvs. este o activitate autorizata.
3. Dar ar fi bine sa-i intrebati si pe cei de la AJOFM care am inteles ca se opun obtinerii acestor venituri. Eu as zice sa le faceti o scrisoare sa-i intrebati daca se poate asa ceva si daca vor zice ca nu se poate sa va spuna si baza legala.
4. Dupa ce primiti raspunsul spuneti-ne si noua ce au spus.