Buna,am o mare rugaminte nu stiu ce sa fac avocatul meu a decedat si nu am cu cine sa ma consult.In luna iunie am obtinut hotararea de divort care este definitiva si irevocabila ,dar in acest dosar fostul meu sot imi ceda partea lui din casa mie si in timpul procesului s-a razgandit ,iar avocatul meu a cerut disjungere de partaj pentru ca erea cat pe ca sa-mi pierd casa din cauza fostului sot care are diverse imprumuturi la banci si primeam si primesc si acum somatii cu punerea sub sechestru a apartamentului,o luna mai tarziu din lipsa de imposibilitatea taxelor care sant destul de mari pentru partaj am decis sa fac o cerere catre tribunal prin care ceream dispunerea de suspendare a cauzei conf.art155 alin.2 cod procedura civila cu precizarea ca voi solicita dispunerea repunerii pe rol a dosarului in termenul legal prevazut de lege cat si a posibilitatii de plata a taxei de timbru.Problema este ca eu nu stiu care este termenul legal de repunere pe rol a dosarului si ce se poate intampla daca eu nu mai solicit repunerea pe rol al acestuia. Va multumesc anticipat.
probabil ca imobilul este bun comun al sotilor.
avand in vedere ca sotul a contractat credite si probabil a girat cu acest imboil, ar fii recomandat sa repuneti dosarul de partaj pe rol , si sa va si judecati .
in caz contrar, creditorii sotului, daca acesta nu-si va achita debitele vor putea solicita executarea silita a imobilului .
pt.a evita acest lucru, ati putea incheia o tranzactie cu fostul sot, preluand dvs. imobilul si platind sulta sotului .
intradevar imobilul este bun comun,fostul meu sot nu mai locuieste de 9 ani in acest imobil ,m-a parasit lasandu-ma cu 2 copii minori care acum sant majori ,am inaintat actele de divort in aprilie anul acesta in care el imi ceda si partea lui din imobil dar pe 5 mai cand am avut procesul s-a razgandit si avocatul meu a cerut disjungere de partaj,hotararea de divort a fost definitiva si irevocabila la aceeasi data,eu am pus cererea de suspendare a dosarului care a fost acceptata,din cate stiu eu el nu agirat cu imobilul actele de la imobil fiind la mine el a facut mai multe imprumuturi la vreo 7 banci,dar acestea au fost facute fara sa gireze cu imobilul probabil sant carduri de credit cu sume mai mici dar el neplatindu-le s-au adaugat majorari foarte mari,daca nu a girat cu imobolul bancile imi pot face executarea silita/?Am tot incercat sa discut cu el sa-i explic situatia dar el nu vrea sa cedeze partea lui in favoarea mea cu cat ca amandoi copii locuiesc cu mine in acest imobil si mai am si o nepotica de la fata ,am ajuns la concluzia ca este inconstient si eu in cazul de fata nu mai stiu ce sa fac si nu dispun nici de surse banesti sa pot deschide dosarul caci am inteles ca acest partaj costa foarte mult(ce suma habar nu am)
am si eu 2 intrebari,, am sentinta judecatreasca cu privire la divort si incredintare minor la care s-a facut apel,,,,
1- apelul e definitiv si irevocabil cand este pronuntat sau exista alta cale de atac?
2- cum se poate da o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in ce priveste divortul?
Partaj judiciar
ancut75
Buna seara,
Ma puteti ajuta oare?
Pe rolul judecatoriei Cornetu exista un proces de partaj judiciar care este suspendat cf art.244 ali.1 pct.1 din ... (vezi toată discuția)