avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu deces - Decizie definitiva. Sentinta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu deces - Decizie definitiva. Sentinta penala anulata. Zero vinovatie

Buna seara,

Se da urmatoarea situatie:
In urma cu 3 ani accident auto, soferul a transportat pe caroseria masinii o persoana care, urmare a manevrelor executate de catre sofer, a cazut si datorita traumelor s-a finalizat cu deces.
Curtea de apel a anulat sentinta penala a soferului si a atribuit vinovatia victimei.
Decizia este definitiva.

Ce se mai poate face in acest caz ? Zero vinovatie in ciuda expertizei favorabile victimei si a declaratiilor martorilor?

Initial a fost condamnare cu acord de recunoaștere (cu suspendare) si culpa comuna 50-50,iar curtea de apel a anulat intreaga hotarare data de tribunal, anuland inclusiv sentinta penala.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
DalyaR, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:52, 2 Octombrie 2021
DalyaR a scris:
Initial a fost condamnare cu acord de recunoaștere (cu suspendare) si culpa comuna 50-50,iar curtea de apel a anulat intreaga hotarare data de tribunal, anuland inclusiv sentinta penala.

NU a anulat intreaga hotarare, ci a anulat in parte hotararea primei instante, si a schimbat procentul culpei si normal ca si cuantumul despagubirilor, deci nu ati citit sau inteles bine problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare clau1858 clau1858 Buna ziua Vreau sa fac o contestatie in anulare la o decizie de recurs data de un complet de judecata al curtii de apel. Pe scurt am avut un dosar de ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare - competenta Micaly Micaly Buna ziua A fost formulata contestatie in anulare (si introdusa legal la instanta care a pronuntat decizia) atat [b]impotriva deciziei[/b] cat si ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale Andrei Mircea Andrei Mircea Buna ziua! Am fost inculpat intr-un proces penal si am primit o condamnare definitiva in data de 14 decembrie 2010, ce a presupus anularea permisului, 6 luni ... (vezi toată discuția)