avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Confirmare de primire !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Confirmare de primire !

Se stie faptul ca la o adunare generala de proprietari se convoaca si se reconvoaca faptul ca nu se strang 50+1 asa cum spune legea 196 / 2018 ! Dar intrebarea mea este cel care nu este acasa il anunta prin mandat postal sa participe la sedinta ,cine plateste acea confirmare de primire !!!! Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
codrutz2007, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codrut,
Am fost convins ca te-ai precipitat. Asta este - scuzele sunt acceptate!
Inca o rugaminte: nu mai cita raspunsurile celor care posteaza. Daca intereseaza cu adevarat ceva - un cuvant, o propozitie, din ceea ce a scris altcineva in topic, atunci - poti sa citezi, sa vina celorlalti mai usor sa inteleaga mai bine...
Mult succes!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles .Dar hai sa facem ceva si cu leprele de administratori si presedinti ,āstia care ii stirbesc si pe cei corecți . O zi buna sa aveti !
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2020
codrutz2007, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ynocentta a scris:

In instanta de judecata dacă asociația de proprietari prezintă document care atesta ca a expediat corespondenta postala, chiar dacă aceasta a fost returnata sau destinatarul nu a dat curs, Asociația de Proprietari este absolvită de răspundere.

Dvs. știți să citiți ce scrie în articolele 47 alin. 4 și 48 alin. 3, că PRINCIPALUL SCOP AL CONVOCĂRII UNEI ADUNĂRI GENERALE LEGALE CONSTĂ ÎN ANUNȚAREA EFECTIVĂ A TUTUROR PROPRIETARILOR DESPRE DATA, ORA ȘI LOCAȚIA ORGANIZĂRII ADUNĂRII GENERALE.
Odată ce Convocatorul pentru Adunarea Generală nu a ajuns la TOȚI PROPRIETARII (inclusiv pentru cei plecați din localitatea, aceștia având o cu totul altă adresă de reședință, la care trebuia trimisă Scrisoarea Recomandată).
SINGURA DOVADĂ PENTRU ORICE INSTANȚĂ DE JUDECATĂ CONSTĂ ÎN SEMNĂTURA PROPRIETARILOR DESTINATARI PE CONFIRMAREA DE PRIMIRE.
Chiar credeți că acea Confirmare de Primire a oricărei Scrisori Recomandate este impusă în glumă ?
Știți care e definiția unei CONFIRMĂRI DE PRIMIRE A UNEI SCRISORI RECOMANDATE ?
Dacă tu, ca președinte, nu dovedești în Instanțele de Judecată că au primit toți proprietarii Convocatorul pentru Adunarea Generală, Instanțele vor considera că aceștia nu au fost convocați (doar dacă factorul poștal constată refuzul primirii Scrisorii Recomandate, se consideră ca fiind comunicat legal Convocatorul pentru Adunarea Generală) și Adunarea Generală va fi considerată NULĂ ABSOLUT, deoarece foarte mulți proprietari nu au fost anunțați efectiv (prin semnătura lor pe Confirmarea de Primire) că va avea loc o Adunare Generală !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
codrutz2007 a scris:
Buna seara .Domnule Adam Grecu de ce ma atacați fără rost, eu care aveam un respect pt dumneavoastră, am înțeles ca expeditorul plătește confirmarea de primire. Nu luați apărarea totuși la unele asociați ca nu stiti ce este de fapt acolo . Mie din luna iulie ,august si noiembrie 2019 de cand le-am trimis contestați la plata întreținerii nu mi-au trimis absolut nici un răspuns ! In luna noiembrie am făcut sesizare la primărie la care le-a dat termen 15 zile si cu amendă dar nici la acest termen nu la pus în practică, dar ce sa vezi plec de acasă in deplasare cu serviciu in luna ianuarie 2020, si nu se mai oprea de pus la posta si evident sau returnat ca nu eram acasa si obligându-ma sa plătesc ceea ce nu am primit nici după venirea mea acasa si pana în prezent .Administratorul are camerele de luat vederi trase in casa la care stie când plec si când vin .In data de 02.03.202o am plecat in delegație si revenit din cauza corona-virus pe data de 15 .03 am fost surprins neplăcut ca in data de 08.03.2020.a ținut adunarea generala si reconvocarea acesteia pe data de 16 martie .Evident ca l-am luat de guler dacă tot știa ca nu eram acasa de ce îmi trimiți scrisori sa fiu bun de plata. Eu sunt împotriva lor cu legea in mana dar sunt evitat tot timpul ,nu le plac ochi mei. Nu va mai spun ca sa ma descurajeze sa îmi vad de viata mea si ei sa fure mi-au facut dosare penal de hartuire si amenințare la care poliția au spus ca s-au facut de ras. Asta e lumea in care trăim, dar nu mă voi lăsa cu escroci de mâna a doua !!!

Bat pariu că Adam Grecu (care e administrator, nu președinte care se ocupă de convocarea oricărei Adunări Generale a Asociației de Proprietari), nu a înțeles nici acum că articolul 47 alineatul 4 și articolul 48 alineatele 2 și 3 din Legea nr. 196/2018 se referă la faptul că „TOȚI PROPRIETARII trebuie anunțați pe orice cale posibilă, pentru orice Adunare Generală a Asociației de Proprietari”, mai ales prin prezentarea semnăturilor proprietarilor destinatari pe Confirmările de Primire ale Scrisorilor Recomandate cu anunțul convocator pentru Adunarea Generală !!!/b]
Aveți grijă, că dacă nu s-a respectat articolul 47 în totalitate, Adunarea Generală Reconvocată este ilegal convocată, conform articolului 48 alineatul 2, care este extrem de explicit în sensul ăsta (dacă nu se aduce dovada în Instanțe că au fost anunțați TOȚI PROPRIETARII ASOCIAȚIEI, chiar dacă ei ar fi în număr de 100, 500 su 10.000).
Art. 47. - (4) PROPRIETARII SUNT ANUNȚAȚI PE BAZĂ DE TABEL NOMINAL CONVOCATOR ȘI prin afişare la Avizier sau, în cazul proprietarilor care nu au fost anunțați pe baza Tabelului Nominal Convocator, prin Poştă cu Scrisoare Recomandată, cu Conţinut Declarat și Confirmare de Primire, ASUPRA ORICĂREI ADUNĂRI GENERALE A ASOCIAȚIEI (...).
Art. 48. - (2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de 1/2 + 1 din MEMBRII Asociației de Proprietari, întrunirea Adunării Generale se suspendă și SE RECONVOACĂ (...) NUMAI ÎN CONDIȚIILE PREVĂZUTE LA ARTICOLUL 47.
(3) La Adunarea Generală Reconvocată HOTĂRÂRILE POT FI ADOPTATE (doar) DACĂ EXISTĂ DOVADA CĂ TOȚI MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI AU FOST CONVOCAȚI PE BAZĂ DE TABEL NOMINAL CONVOCATOR sau pentru cei ne-anunțați, prin Poştă cu Scrisoare Recomandată, cu Conţinut Declarat şi Confirmare de Primire ȘI prin afişare la Avizier (...).
(5) HOTĂRÂRILE LUATE ÎN CONFORMITATE CU PREVEDERILE ALIN. (1) - (4), OBLIGĂ TOȚI PROPRIETARII SĂ PARTICIPE, ÎN PROPORȚIILE STABILITE DE ADUNAREA GENERALĂ, LA PLATA LUCRĂRILOR, PRECUM ȘI LA CHELTUIELILE DE FUNCȚIONARE, ADMINISTRARE, ÎNTREȚINERE ȘI DE ÎNLOCUIRE A PĂRȚILOR COMUNE SAU A ELEMENTELOR TRANSFORMATE SAU CREATE.
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @asd1,
Cu cine vrei dumneata sa bati pariu?
Nu ai nicio sansa sa-l castigi, daca pui pariul cu mine si pot sa-ti explic in limba romana, pentru ca eu, daca am avut ceva de spus, am spus - apropo's de scrierea ta de mai sus, cand ai afirmat sus si tare ca, si repet inca o data ceea ce-am mai spus:
...Dacă în Instanța de Judecată nu aduceți dovezi precum că toți proprietarii destinatari au semnat Confirmarea de Primire a convocatorului din Scrisorile Recomandate
Este la mintea cocosului ca daca omu' nu este acasa, este plecat la peste, sau mai stiu eu pe unde - acesta nu are cum sa semneze confirmarea de primire...
Aceasta era una dintre observatii. Si ca sa stiti, ca doar cu asta ma ocup, odata scrisoarea returnata, semnata sau nesemnata, se considera ca expeditorul - as. prop. - si-a indeplinit obligatia de informare, de convocare si ce mai vreti dvs.
In alta ordine de idei, simt ca parca va face o mare placere "sa-i lucrati" pe cei de la asociatie, deja ne amenintati pe-aici cu instanta, sa anulati o amarata de AG, chipurile convocata ilegal.
Am rugamintea sa mai citesti cele scrise de mine mai sus - ce tot bateti monede pe convocarea ilegala?
In fine, o sa iasa alte discutii, dar nu ma tem. Pot tine piept la orice abordare.
Mult succes si sanatate!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In vederea convocarii proprietarilor la AG, daca intr-un imobil locuiesc chiriasi, acestia pot semna pe tabelul convocator? La sedinta, pot veni ... (vezi toată discuția)