avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Confirmare de primire !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Confirmare de primire !

Se stie faptul ca la o adunare generala de proprietari se convoaca si se reconvoaca faptul ca nu se strang 50+1 asa cum spune legea 196 / 2018 ! Dar intrebarea mea este cel care nu este acasa il anunta prin mandat postal sa participe la sedinta ,cine plateste acea confirmare de primire !!!! Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Duminică, 22 Martie 2020
codrutz2007, utilizator
se convoca membri aso sau toti proprietari? sunt 2 notiuni separate
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mainerici Ctin a scris:

Se convoacă toți proprietari sau doar membrii asociației pentru Adunările Generale ?


Pentru prima Adunare Generală se convoacă TOȚI PROPRIETARII - art. 47 alin. 4, iar pentru Adunarea Generală Reconvocată se convoacă TOȚI MEMBRII ASOCIAȚIEI - art. 48 alin. 3.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mainerici Ctin a scris:
Se convoacă toți proprietarii sau doar membri Asociației ?

Dacă nu au fost convocați TOȚI MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI PENTRU ORICE ADUNARE GENERALĂ RECONVOCATĂ (pentru prima Adunare Generală trebuie să se convoace TOȚI PROPRIETARII ASOCIAȚIEI), procesul verbal cu hotărârile Adunării Generale va fi anulat retroactiv de către Instanțele de judecată, fără comentarii, urmând și anularea contractelor și a altor acte subsecvente !
Dar cum facem, că în Asociația noastră nu se știu care sunt membrii Asociației noastre, deoarece avem același Acord de Asociere și același Statut de acum ... 23 de ani, din ... 1997 ???
Pe cine au convocat și vor convoca incompetenții ăștia care ne conduc ilegal Asociația (n-au fost aleși conform procedurilor legale de convocare), pe decedați și pe ne-proprietari (cei care figurau în 1997) ?
De-acum, la orice Adunare Generală care se va organiza, în prezența Poliției, dar și a inspectorilor de la Primăria locală, VA TREBUI SĂ SE VERIFICE DACĂ PERSOANELE PREZENTE AU MAI ALES CALITATEA DE MEMBRI, IMPLICIT ȘI CALITATEA DE PROPRIETARI.

Cei care la ședința oricărei Adunări Generale nu aduc dovada că sunt MEMBRI semnatari în Acordul de Asociere aflat la Judecătoria locală, nu au niciun drept să voteze, să candideze, să aleagă și să fie aleși în cadrul Asociației de Proprietari, mai ales în conducerea Asociației !
Legea nr. 196/2018 este extrem de explicită prin obligațiile aflate la articolul 27, care arată că „DOAR MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI, SEMNATARI ÎN ACORDUL DE ASOCIERE, AU DREPTUL DE A VOTA, DE A CANDIDA, DE A ALEGE ȘI DE A FI ALEȘI ÎN ORGANIGRAMA ASOCIAȚIEI RESPECTIVE, ÎN ORICE ADUNARE GENERALĂ LEGAL CONVOCATĂ, PENTRU TOȚI PROPRIETARII ȘI MEMBRII ASOCIAȚIEI”.
La fel, dacă președintele și membrii Comitetului Executiv, nu figurează ca semnatari în Acordul de Asociere aflat în Registrul Public de la Judecătorie, aceștia NU AU CALITATEA DE MEMBRI AI ASOCIAȚIEI RESPECTIVE, și astfel ei nu au avut și nu au dreptul să semneze acte juridice în numele proprietarilor MEMBRI ai Asociației respective, aceștia încălcând extrem de clar articolul 54 alineatul 1 și articolul 56 alineatul 1 - astfel, orice Adunare Generală va fi ilegală și se va anula retroactiv de către Instanțele de judecată, conform celor 3 articole din Legea nr. 196/2018, încălcate fără dubii.
Dacă președintele sau/și cel puțin unul din membrii Comitetului Executiv nu au calitatea de proprietari, dar și calitatea de MEMBRI ai respectivei Asociații de Proprietari (să fie semnatari în Acordul de Asociere al acelei Asociații), aceștia au încălcat fără dubii Legea nr. 196/2018, art. 27, art. 54 alin. 1 și art. 56 alin. 1, coroborate cu art. 104 alin. 2, art. 17 alin. 2, 3, 7, 8 și 9, art. 21, art. 57 litera o (Statutul e CADUC, expirat și fără vreo valoare juridică dacă nu a fost actualizat conform Legii nr. 196/2018), art. 105, art. 107 litera c.
Art. 2. - În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
a) Acord de Asociere - actul care consfințește decizia a cel puțin jumătate plus unu din numărul proprietarilor DINTR-UN CONDOMINIU de a se asocia în condițiile prezentei legi; ♦ NOTĂ: Dovada că Asociația de Proprietari nr. 71 din Brăila s-a constituit și funcționează ilegal și în prezent, este faptul că Acordul de Asociere NU S-A ÎNTOCMIT ÎN 1997 PRIN DECIZIA A 1/2 + 1 DIN TOTALUL PROPRIETARILOR „UNUI SINGUR CONDOMINIU” (BLOC-CLĂDIRE-IMOBIL), ȘTIIND CĂ A.P.71 BRĂILA ARE ÎN COMPONENȚĂ NU MAI PUȚIN DE ... 9 CONDOMINII-BLOCURI-CLĂDIRI - este evident că A.P.71 FUNCȚIONEAZĂ TOTAL ILEGAL dacă nu s-a constituit doar pentru un singur Condominiu, care trebuie să aibă, în mod OBLIGATORIU, părți, proprietăți și branșamente comune, ceea ce este imposibil de realizat în cazul celor 9 blocuri ale A.P.71.
o) MEMBRU al Asociației de Proprietari - PROPRIETARUL SEMNATAR AL ACORDULUI DE ASOCIERE (...);
Art. 27. - (Doar) TOȚI PROPRIETARII MEMBRI AI ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI AU DREPTUL să participe, cu drept de vot, la Adunarea Generală a Asociației de Proprietari, să își înscrie candidatura, să candideze, să aleagă și SĂ FIE ALEȘI ÎN STRUCTURA ORGANIZATORICĂ A ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI (în conducerea acesteia).
Art. 54. - (1) Membrii Comitetului Executiv SUNT DESEMNAȚI DE CĂTRE ADUNAREA GENERALĂ a Asociației de Proprietari, DINTRE MEMBRII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI.
Art. 56. - (1) Președintele Asociației de Proprietari este candidatul, MEMBRU AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI, ales prin voința sa și a jumătate plus unu DIN NUMĂRUL PROPRIETARILOR PREZENȚI ÎN CADRUL ADUNĂRII GENERALE. ♦ NOTĂ: Dacă președintele oricărei Asociații de Proprietari din România își încalcă atribuțiile (obligațiile) explicite prevăzute în Legea nr. 196/2018, articolul 57 (mai ales literele a, c, d, e, i, j, k, n, o, r și s), plus articolele 53. 54, 55, 56 și 58, va fi amendat fără dubii de către cei din Primăria și/sau din Poliția Locală cu sume cuprinse între 2.500 de lei și 5.000 de lei, conform art. 102, alin. 1 litera e - [ link extern ]
Art. 57. - PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI ARE URMĂTOARELE ATRIBUȚII:
c) SUPRAVEGHEAZĂ ȘI URMĂREȘTE CORECTA PUNERE ÎN APLICARE A HOTĂRÂRILOR ADUNĂRII GENERALE, respectarea prevederilor Statutului și Acordului de Asociere și aplicarea deciziilor Comitetului Executiv;
d) ADUCE LA CUNOȘTINȚĂ PROPRIETARILOR PREVEDERILE STATUTULUI și Regulamentului Condominiului;
k) ÎNTOCMEȘTE TABELUL NOMINAL CONVOCATOR (...) pentru Adunările Generale și ASIGURĂ SEMNAREA ACESTUIA DE CĂTRE PROPRIETARII ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI;
o) ÎN CAZUL MODIFICĂRII CADRULUI LEGISLATIV PRIVIND ASOCIAȚIILE DE PROPRIETARI, PREȘEDINTELE CONVOACĂ ADUNAREA GENERALĂ A ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI PENTRU MODIFICAREA CONFORMĂ A STATUTULUI ASOCIAȚIEI;
Art. 104 alin. (2) - Asociațiile de Proprietari înființate anterior intrării în vigoare a prezentei legi își păstrează Statutul Juridic obținut la data înființării acestora, DAR SE VOR ORGANIZA ȘI VOR FUNCȚIONA ÎN CONFORMITATE CU PREVEDERILE PREZENTEI LEGI NR. 196/2018.
Ascultați confirmarea celor scrise mai sus, din partea avocatului Gelu Pușcaș, în această înregistrare video LIVE, descărcată pe YouTube: [ link extern ]
*** ALTE SENTINȚE LEGATE DE LIPA CALITĂȚII DE MEMBRU AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI: [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 10 August 2020
flory_mr, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In vederea convocarii proprietarilor la AG, daca intr-un imobil locuiesc chiriasi, acestia pot semna pe tabelul convocator? La sedinta, pot veni ... (vezi toată discuția)