avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Competenta expert judiciar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Competenta expert judiciar

Sunt reclamant într-un proces civil in urma unei inundații, unde a fost desemnat un expert pentru a soluționa doua obiective - primul fiind stabilirea cauzei inundației și a valorii bunurilor distruse.

Primul expert desemnat de instanta conform postalului old.just.ro are urmatoarea specialitate: "Constructii civile, industriale si agricole, Evaluarea proprietatii imobiliare".
Acesta, in urma desemnarii a trimis o adresa catre instanta in care a precizat urmatoarele:
"... In urma studierii dosarului cauzei, am oservat ca pentru rezolvarea obiectivelor expertizei este necesar inginer cu pregatire instalatii constructii. Precizez ca sunt inginer si am specialitatea CONSTRUCTII CIVILE INDUSTRIALE SI AGRICOLE(CLADIRI). Fata de cele mai sus va rog sa dispuneti desemnarea unui inginer specialitatea instalatii in constructii..."

Urmatorul expert desemnat, care de altfel a si efectuat expertiza, din ce am gasit ulterior pe old.just.ro, are specialitatea trecuta pe site fix la fel ca si primul expert, adica: "Constructii civile, industriale si agricole, Evaluarea proprietatii imobiliare".

Acum eu nu mai inteleg, are sau nu are expertul cu aceasta specialitate competenta in a solutiona "stabilirea cauzei inundației și a valorii bunurilor distruse" in procesul in care eu sunt parte?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:25, 5 Aprilie 2020
Eu am inteles foarte bine dumnul meu. Ce nu inteleg eu este de ce NU trebuie sa contest specializarea de expertiza a expertului.
Si cum poate fi acceptata ca si legala(chiar si cu unele observatii acceptate de instanta) o expertiza facuta de cineva care cel putin din informatiile avute in acest moment NU are dreptul legal sa o efectueze!
Nu am scris sa nu contestati specializarea expertului prin observatiile depuse la raportul de expertiza de catre dvs. Am comentat ce se va intampla ulterior contestarii, inclusiv cu toate observatiile depuse de dvs.
Recuzarea putea fi formulata în 5 zile de la numire.
Din ce am intele si eu asa este. Cu toate acestea dati-mi voie sa va pun o intrebare la o situatie ipotetica.
Daca se constata ulterior acestui termen de 5 zile ca "expertul" nu are in realitate nici o competenta - nu este expert judiciar si nu a fost niciodata (a folosit diplome false de exemplu), nu se va putea nici in acest caz recuza "expertul"?
Pai este expert judiciar sau nu ?
A fost numit de instanta ?
Se afla pe lista experților autorizați de M J ?
Spuneți ca nu a fost expert și nu este ? Nu înțeleg !
Dați relații mai clare !

Alte discuții în legătură

Motivare recuzare expert proces penal serbanmoga serbanmoga Buna ziua, In faza urmaririi penale intr-un proces cu un accident auto, respectiv vatamare corporala a fost numit un expert incompetent care ar putea afecta ... (vezi toată discuția)
Stabilirea valorii de piata teren razvan_1971 razvan_1971 Buna ziua, In anul 2006, intr-un proces de revendicare imobiliara, instanta a solicitat identificarea si stabilirea valorii de piata a unui teren ... (vezi toată discuția)
Expert tehnic judiciar incompatibil bogdan135 bogdan135 Un expert tehnic judiciar cu specializarile \' constructii civile,industriale si agricole\' si \'evaluare proprietati imobiliare\' poate realiza o expetiza ... (vezi toată discuția)