Acum 10 ani am cumparat o masina cu chitanta de mana si dupa un an am vandut-o catre alta persoana tot cu chitanta de mana.La vreo doi ani ma suna proprietarul si ma ameninta ca ma da in judecata daca nu fac actele si ii spun ca am vandut masina si l-am pus in legatura cu noul proprietar,dupa care nu am mai fost cautat de proprietar.Acum ma cheama in judecata solicitand o hotarare judecatoteasca care sa tina loc de act vanzare cumparare.Ce am de facut la infatisare?Daca duc chitanta prin care am vandut masina inchei actiunea reclamantului catre mine?
Tot nu sunt lamurit.In baza chitantei facute de mine cu celalalt cumparator nu se poate ca actul de vanzare cumparare sa se incheie prin sentinta intre proprietar si ultimul cumparator,cel caruia am vandut eu masina?
Multumesc de informatii.Pai in cazul de fata vineri cand am termen pierd vremea de pomana la tribunal.Credeam ca daca prezint chitanta cu cel care am vandut eu masina se face actul de vanzare intre proprietar si caruia am vandut eu.Ciudate uneori legile in Romania.
parerea mea este ca puteti prezenta chitanta si sa-l chemati si pe cel care a cumparat masina, parte ca intervenient., si sa cereti instantei constatare vanzarii si intre dvs. si cumparator.=D>
Multumesc de sfat! incerc sa cer instantei termen pentru intervenient in proces.sper sa accepte presedintele completului de judecatata.Oricum nu am nmic de pierdut!Asa este?
Chiatanta de mana
renami
Buna seara!
Sunt noua pe aici si as vrea sa-mi suneti daca pot face ceva. Am o garsoniera cumparata cu o chitanta de mana, am lasat pe cineva sa locuiasca ... (vezi toată discuția)