avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... cui apartine adresa de yahoo???
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

cui apartine adresa de yahoo???

Buna ziua,

situatia este urmatoarea|: adresa de mail yahoo folosita pt corespondeta firmei, adresa este facuta de mine ( asociat 50% si administrator al firmei) . Datorita neintelegerilor cu celalat asociat am hot impreuna suspendarea activitatii firmei.Problema mea este : cine poate folosi acea adresa de mail? Pot refuza sa ii comunic asociatului parola contului?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:11, 15 Decembrie 2009
Dupa cum a spus si antevorbitorul meu, asupra adresei de email exista doar un drept de folosinta si nu un drept de proprietate. Din punctul meu de vedere proprietarul adresei de email este Yahoo!, prin simplul fapt ca el poate sa inchida acea casuta de email doar in baza unei simple notificari. Utilizatorul unei casuta de posta electronica nu se comporta ca un drept proprietar, nu dispune de toate prerogativele oferite de legea romana.

In cazul de fata, dreptul de folosinta apartine societatii, care este reprezentata de administrator, in cazul in care nu s-a convenit altfel. Daca activitatea companiei se suspenda va propun sa incheiati un acord scris in care sa mentionati ca adresa de posta electronica nu se va mai folosi pana cand activitatea se va relua.
Eu cred ca ar trebui sa spuneti ca nu va mai amintiti parola , si ati scapat de problema , pentru ca dumneavoastra aveti doar un drept de folosinta , nu unul de proprietate .
nicolle09 a scris:

ma gandesc ca totusi o adresa pe yahoo nu poate fi proprietatea unei firme

Adresa de e-mail la yahoo este proprietatea companiei yahoo, chiar daca o aveti in varianta cu plata.


Yahoo! may elect to provide you with customer support and/or software upgrades, enhancements, or modifications for the Yahoo! Software (collectively, "Support"), in its sole discretion, and may terminate such Support at any time without notice to you. Yahoo! may change, suspend, or discontinue any aspect of the Yahoo! Software at any time, including the availability of any Yahoo! Software feature, database, or content. Yahoo! may also impose limits on certain features and services or restrict your access to parts or all of the Yahoo! Software or the Yahoo! web site without notice or liability. Additionally, in order to enhance the security of the Yahoo! Software or to fix bugs, from time to time, Yahoo! may automatically download and install updates to the Yahoo! Software with or without prior notification.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
BX, utilizator
Nu vreau si nu mi se pare corect sa se foloseasca altcineva de adresele de mail ale clientilor, atat timp cat aceasta baza de date este facuta de mine, prin munca mea si fara niciun aport din partea lui:( . ( 90% din acele adrese le aveam inainte de a deschide aceasta firma)
Dar si el este administrator? Sunteti administratori cu puteri depline si separati?
Daca sunteti numai dvs. administrator nu vad de ce asociatul ar avea treaba cu adresa de mail.
In fond administratorul este reprezentantul legal al societatii si numai el poate angaja societatea in fata tertilor inclusiv prin corespondenta transmisa pe mail.
Celalat asociat nu are treaba cu mail-ul pentru ca nu reprezinta societatea.
Ar putea fi un argument pentru dvs. daca sunteti singurul administrator

Alte discuții în legătură

Legalitatea unui contract de munca din strãinatate mitzuunit mitzuunit Am primit un contract de munca pentru un post de Administrative Assistant de la o firma de recrutare din UK. am cont pe un site de recrutare de acolo si din ... (vezi toată discuția)
Cum pot da in judecata o firma din argentina? si la cine sa apelez sa ma ajute daca am un caz impotriva lor cristiandrei cristiandrei Salut De curand m-am inscris pe un site din Argentina, care are birouri si prin Olanda. Site-ul aduna la un loc graficieni care in functie de proiectul ... (vezi toată discuția)
Am primit acest e-mail tanasecatalin41@yohoo.com tanasecatalin41@yohoo.com am primit acest email si nu stiu ce este. poate ma ajutati voi sa-mi explicati. ( Hearing of your case in Court N#0185 Notice to Appear, Hereby you are ... (vezi toată discuția)