buna seara.caut hotararea guvernamentala sau legea in care se specifica faptul ca salariul marinarilor este cu titulatura de diurna si nu se poate folosi in cererea de judecata pentru a mari pensia intretinere minor.au fost contracte de maxim 4 luni,nu sunt venituri permanente,e o cerere retroactiva pe anii 2004_2009.platesc pensie regulat avand carte de munca in tara dar se incearca a se mai stoarce ceva din trecut eu nu mai sunt navigator si avand o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de divort si pensie intretinere din 2004
De unde stiti ca scrie diurna, ati citit contractul? Eu am contracte de la fostul meu sot , navigator si scrie clar, chiar daca e in engleza, nu avem probleme cu neuronii. Trei sferturi din venitul pe o luna este trecut ca salariu si restul ca diurna. Deci degeaba va luptati sa ascundeti veniturile, nu de fosta nevasta ci de proprii copii. O sa vina si clipa cand va trebui sa platiti. Si chiar nu inteleg, daca a fost o perioada cand ati dus-o bine de ce nu v-ati gandit si la copiii dvs? La fel mi-a raspuns sotul meu ca are dovada ca a platit, la minim pe economie, bineanteles.
eu am facut mai mult decat atat,am mers la un traducator autorizat si am o traducere cu parafa cabinetului respectiv a acelui contract unde nici vorba de cuvantul diurna.exista salariu de baza,sporuri ptr sambete ,duminici si sarbatori legale si o suma de 200 euro ptr concediu.asta ptr a nu fi acuzata de unul si altul ca nu am tradus corect.