avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa la subsolul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa la subsolul blocului

Buna ziua.
Stau intr-un bloc 10 etaje cu 3 scari. Suntem asociatie de proprietari. Scariile vor sa se separe juridic si financiar. Nu s-a facut asa ceva. Incearca cred (ilegal) la intretinere sa faca departajarea. Acum
Eu stau la scara 1 si acum 2 ani am reusit cu acordul administratiei de atunci sa i-au un spatiu de boxa la scara 3.un loc foarte murdar . Administratia blocului s-a schimbat . Dupa ce am muncit ca un sclav sa fac curatenie si sa amenajez si Administratia s-a schimbat acum cei de la scara 3 (unii) vor boxa mea. Vor sa ma dea afara. Nu am facut nici un act la data respectiva dar m-au trecut la plata la intretinere ca am boxa. Acum unii locatari imi hartuiesc si familia. Baiatul e mare. Daca eu platesc de 2 ani si vor acum sa ma scoata din baxa pot ? (Interese personale a administratorului), ce trebuie sa fac ? eu nu vreau sa ies din Boxa, am muncit mult acolo si am nevoie de boxa.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2020
gerhardt, utilizator
Cel mai recent răspuns: gerhardt , utilizator 19:35, 6 Aprilie 2020
Eu inteleg foarte bine ce spuneti. Dar, ca sa incheiati un contract de inchiriere cu cineva, cu oricine, trebuie sa aveti diligenta de cere locatorului sa va demonstreze ca este proprietarul bunului dat in chirie, nu? Inteleg si faptul ca ati presupus ca asociatia de proprietari este proprietarul boxei, dar asta nu este adevarat. Spatile de folosinta comuna sunt detinute in anumite cote de toti locatarii, asociatia de proprietari nu are nici o treaba cu dreptul de proprietate al locatarilor. Ati fost "trecut la intretinere" cu boxa in mod ilegal - evident presedintele s-a bucurat ca incaseaza asociatia niste bani in plus si a zis treaca-mearga. Cu atat mai mult daca boxa nu este in scara in care detineti apartament, nici macar nu detineti o cota din dreptul de proprietate, spre deosebire de ceilalti locatari din acea scara de bloc.
nu este delimitare pe scara. aceasta cota din dreptul de proprietate se face pe tot blocul.
La nici un Detinator de boxa nu s-a facut nici sedinta si nici nu a strins nimeni semnaturi. A funktionat : e loc si faci curatenie obti daca , comitetul e de acord. Tinind cont ca, comitetul a fost imputernicit sa ia hotariri in numele proprietarilor. Bun in cazul meu care este situatia vazuta de dumneavoastra? Ma poate da afara cu forta.?
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2020
gerhardt, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 196/2018, art. 43 lămurește problema dvs.
Care este suma lunara pe care platiti pentru boxa?
50 Ron

Alte discuții în legătură

Drept de utilizare boxa la bloc xcpaula xcpaula buna ziua. urmeaza sa cumpar o garsoniera la parter, fara balcon. blocul dispune de boxe la subsol, dar proprietarul nu are boxa in folosinta. vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Dependintele blocului danmagda12 danmagda12 Cum pot afla destinatia unor dependinte de pe scara blocului?Boxele dintre etaje au fost folosite de catre cei de la parter timp de 27 de ani1961 -1989.Acum ... (vezi toată discuția)
Spatii comune bloc carp_constantin carp_constantin Buna ziua. Am cumparat recent un apartament cu 3 camere intr-un bloc. Cei de la care am cumparat apartamentul, utilizau si o boxa afata la etajul la care este ... (vezi toată discuția)