allissa a scris:
Audientele la prim-procuror sunt, din punctul meu de vedere, pierdere de timp...
Chiar va rog sa-mi spuneti daca s-au tinut audientele si daca ati fost primit....
Procurorii isi cunosc foarte bine obligatiile doar ca nu vor sa le respecte.....ce credeti ca o sa va raspunda?!
Prim-proc are rezolutia pregatita dar nu o sa va spuna asta....daca va adresati instantei, aceasta va cere Parchetului, inainte de primul termen, dosarul de urmarire penala si rezolutiile si veti avea surpriza sa gastiti acolo rezolutia prim-procuror antedatata.....bineinteles.....cum altfel?!
Atata vreme cat rezolutia prim-procuror este doar o formalitate de ce va cramponati de ea?! Legea spune ca in termen de 20 zile sa va adresati instantei...respectati legea! (daca aveti disponibilitatea sa va sustineti cauza in instanta)
Un ultim sfat: cand va adresati instantei atacati si desfiintati cat puteti rezolutia procuror, nu iertati nimic, nici cel mai mic detaliu..."apreciez ca procurorul a gresit cand....pentru ca, cf dovezilor la dosar/pe care le atasez faptele stau astfel:...."
Sunteti liber sa procedati cum credeti ca este mai bine pt dvs.....
Am si eu o rugaminte la dvs...cum a decurs audienta?
Va aduc la cunostinta ca am mai fost in audienta la prim-procurorul Parchetului
de pe langa Judecatoria X, un orasel de pe Valea Prahovei, imediat ce am primit comunicarea cu rezolutia procurorului de caz. Mi-am exprimat nemultumirea fata de rezolutia procurorului si am solicitat studierea dosarului penal, in prealabil facand o cerere.
In 10 minute am avut dosarul respectiv pe care am putut sa-l studiez cat timp mi-a fost necesar fara sa ma deranjeze nimeni.
La restituirea dosarului , prim procurorul mi-a spus ca este dreptul meu sa fac plangere impotriva rezolutiei, dar ca, in cazurile de aceasta speta solutia este cea data.Intre timp eu am redactat plangerea si m-am prezentat cu ea la Parchet.
Intamplarea a facut ca, atunci cand am depus plangerea si asteptand sa mi se dea un numar de inregistrare, prim-procurorul sa se afle prin preajma si afland ca am depus plangere impotriva rezolutiei procurorului de caz mi-a spus ca sunt foarte aglomerati si ca va trebui sa astept pentru comunicarea din partea dumnealui.
Dar , dupa cum spuneam la inceput, termenul legal s-a scurs si nu stiam ce este de facut.
De aceea am apelat la Dvs cei care aveti cunostinte de drept penal sau care ati trecut prin aceleasi situatii pentru indrumari pertinente.