avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parchetul nu mi-a comunicat niciun raspuns!!! Ce este ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parchetul nu mi-a comunicat niciun raspuns!!! Ce este de facut?!

Am facut plangere la Prim-procuror impotriva solutiei data de procuror intr-un dosar penal in care sunt parte vatamata, solutia data fiind de natura sa ma nemultumeasca.
Au trecut 26 de zile de la depunerea plangerii si n-am primit niciun raspuns de la parchet.
1.Ce este de facut in acest caz ?Nu trebuia ca prim-procurorul sa-mi dea un raspuns in 20 de zile?
2.De cand incepe sa se socoteasca termenul de 20 de zile pentru a ma putea adresa judecatorului?
Va multumesc.:wassat:
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2009
jon53, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:02, 15 Februarie 2023
@ allissa, se poate retrage plangerea facuta catre instanta?
Alegerea mea ar fi aceea de a ma adresa instantei, insa speram ca prim-procurorul sa dispuna trimiterea invinuitilor in judecata, sau, in cel mai rau caz revizuirea amenzilor administrative dispuse, in sensul majorarii acestora.
Poate face acest lucru prim-procurorul, sau este doar de competenta instantei?

Plangerea adresata instantei se poate retrage oricand!
Prim-procurorul poate sa faca acest lucru, depinde daca vrea asta, "in baza analizei probelor la dosar". Prin rezolutia sa prim-procurorul poate sa confirme sau sa infirme rezolutia procurorului. De cele mai multe ori o confirma!
Daca prim-procurorul nu face ceea ce va doriti dvs va puteti adresa instantei dar nu este 100% ca veti obtine in instanta ceea ce doriti..... dar merita incercat!
Intrucat este vorba de trei infractiuni adica amenintare cu moartea, calomnie si insulta, intrucat este vorba de paticipatia a trei faptuitori iar solutia procurorului
a fost aceea de a aplica amenzi administrative in cuantum minim prevazut de lege, intrucat cercetarea penala a fost superficiala(fara audierea martorilor propusi de mine ci bazata numai pe recunoasterea partiala a faptelor), consider ca merita efortul de a merge mai departe pentru sanctionarea mai drastica a faptuitorilor .
Mai ales ca, dupa aflarea solutiei procurorului, au inceput cu tot felul de sicane la adresa mea.
Mi-e teama insa ca nici instanta nu o sa dea o solutie care sa ma multumeasca,
ba mai mult s-ar putea ca tot eu sa platesc niste cheltuieli de judecata si onorariu
avocat.
Stiti vorba aceea romaneasca:"si batut(la figurat ) si cu banii luati".
Doar traim in Romania.....
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
jon53, utilizator
jon53 a scris:

Mi-e teama insa ca nici instanta nu o sa dea o solutie care sa ma multumeasca,
ba mai mult s-ar putea ca tot eu sa platesc niste cheltuieli de judecata si onorariu
avocat.
Stiti vorba aceea romaneasca:"si batut(la figurat ) si cu banii luati".
Doar traim in Romania.....

Daca va adresati cu plangere la instanta aceasta nu poate pronunta decat una din solutiile prevazute de art 2781 alin 8 CPP adica:
(8) Judecatorul pronunta una dintre urmatoarele solutii:
a) respinge plangerea, prin sentinta, ca tardiva sau inadmisibila ori, dupa caz, ca nefondata, mentinand rezolutia sau ordonanta atacata;
b) admite plangerea, prin sentinta, desfiinteaza rezolutia sau ordonanta atacata si trimite cauza procurorului, in vederea inceperii sau redeschiderii urmaririi penale, dupa caz. Judecatorul este obligat sa arate motivele pentru care a trimis cauza procurorului, indicand totodata faptele si imprejurarile ce urmeaza a fi constatate si prin care anume mijloace de proba;
Dar, asa cum spuneti si dvs traim in Romania iar solutiile pe care le pronunta instantele din Romania...pur si simplu socheaza prin lipsa de logica, prin rationamentul absurd si prin modul intentionat si vadit in care ignora legea in favoarea unei parti din dosar.....

Cu toate acestea, daca toti ne lasam calcati in picioare unde ajungem? Trebuie sa luam pozitie!

Am mai scris intr-un mesaj: judecatorii si procurorii raspund penal pentru ce fac!Din pacate nu ii poti ataca pentru ..."sustinerile" ..din motivarea hotararilor! Ei stiu asta si profita din plin!

Sper sa nu gresesc dar va garantez ca nu vor trece 5 ani si "magistratii" vor raspunde pentru modul in care isi motiveaza hotararile!

Pana atunci...Dumnezeu cu mila!

La urma urmei mai exista si CEDO! Singurele conditii care trebuie respectate ca sa te poti adresa la CEDO sunt:
- o decizie definitiva si irevocabila
- sa nu fi trecut mai mult de 6 luni de la data pronuntarii/comunicarii deciziei.

Toata corespondenta se va purta in limba romana, nu aveti nevoie de avocat, puteti cere asistenta de la Curte si vi se va da!
Alt sfat: nu folositi Posta Romana pentru expediere documente. NU ajung la destinatie!
CEDO este singura instanta in care o persoana din Romania isi poate vedea dreptatea!
Multumesc inca o data, @ allissa, pentru bunavoita si sfaturile date.=D>
Inainte de a judeca pe cineva dupa prima cifra din CNP, trebuie sa vedem
mai intai OMUL, nu cifrele, altruismul sau, ca sa nu zic spiritul civic pentru ca
suna prea lemnos.
M-am hotarat sa depun plangere la instanta indiferent de rezultatul demersului
meu si am sa va tin la curent cu noutatile.
Va doresc tuturor numai bine.:thumbup:
Buna allisa,

Am vazut ca esti singura care stie ce se intampla pe la noi si esti bine informata.
Am si eu o problema asemanatoare cu un dosar aflat la un Parchet de la Judecatorie. Inca nu am o solutie definitva, dosarul meu este tinut pe loc de politie care imi vorbesc foarte urat, iar eu fac cereri repetate la Parchet si plangeri la care nu mi se raspunde niciodata. Am fost si in audiente la Parchet si degeaba, este clar ca nu se vrea solutionat dosarul meu.
Ce ma sfatuiesti sa fac in acest caz? Cu cine pot sa vorbesc peste Parchet si Politie ca sa ii fac sa imi solutioneze dosarul? Inca nu este implinit termenul de 1 an ca sa pot face plangere de tergiversare, dar in mod sigur se va ajunge acolo pentru ca nu se face absolut nimic in dosarul meu si politia mi-a spus pe fata ca sunt impotriva mea.

Iti multumesc si astept raspunsul tau.

Alte discuții în legătură

Codul penal dynsky dynsky conform art 2781 plingere impotriva rezolutiei procurorului sunt obligat sa fac aceasta plingere in termen de 20 de zile de la primirea instintarii . dupa ce ... (vezi toată discuția)
Doua procese pentru acelasi caz...? ramy84 ramy84 Administratorul unei societati comerciale a facut plangere impotriva unei angajate pentru savarsirea infractiunii de delapidare. Cazul a fost trimis spre ... (vezi toată discuția)
Nup magistrat marianaragalie marianaragalie Dupa un an ,intr-un dosar penal,mi-a venit raspunsul Parchetului de langa Curtea de apel de NUP impotriva unui magistrat( justificat derizoriu ,spui una ,ti se ... (vezi toată discuția)