avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie judecatoreasca reincadrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie judecatoreasca reincadrare in munca

Am fost concediat dintr-o firma de stat in data de 02.01.2019, apoi am castigat in instanta dreptul de a ma reincadra in functia avuta si sa imi plateasca toate salarile de la data concedierii pana la data reincadrari in campul muncii. Dar intre timp, cat a tinut procesul am iesit la pensie la varsta de 54 de ani(mentionez ca am avut grupa 1 de munca timp de 30 de ani). Intrebarea este pot sa renunt la pensie sa fiu din nou reintegrat in campul muncii? Este o firma de stat, nu ae poate acumula salarul cu pensia. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:30, 21 Iulie 2020
Nu doresc cei de la firma sa ma reincadreze, spun ca eu am iesit la pensie, nu mai am dreptul. Acum impreuna cu Dl avocat cautam legea care permite acest lucru. Nu doresc neaparat sa mai fiu reincadrat in munca, doar sa imi iau toate drepturile pana acum. Va multumesc
Parerea mea , ( neavizata ) , este ca se pot cere salariile de la data concedierii pana la data pensionarii la limita de varsta, chiar daca e cu reducerea varstei conform grupelor, deoarece contractul de munca inceteaza de drept la data la care se trece la acest tip de pensie. Ulterior, pensionarul poate incheia alt CIM, daca angajatorul e de acord. La firmele de stat exista aceasta politica de a nu angaja pensionari ( am lucrat in cadrul unei astfel de firme) . Deci , daca in justitie s-a anulat acea concediere , partile s-au pus in situatia anterioara, iar vechiul CIM se reia. Vechiul CIM ar fi incetat de drept la data comunicarii deciziei de pensionare. E doar o parere, dl. consilier juridic Cornel Vasile poate confirma sau infirma rationamentul meu.
@ CHKa
Este bun rationamentul dvs..

@ David1992
Daca aveti avocat , acesta ar fi trebuit sa stie ca trebuie pusa in executare acea hotarare atat in ceea ce priveste plata drepturilor, cat si in ceea ce priveste reintegrarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data reintegrare nicusan nicusan O persoana a fost sanctionata disciplinar cu desfacerea CIM in luna iunie 1993, pt.furt din patrimoniul unitatii, fapta sa fiind obiectul unei urmariri penale ... (vezi toată discuția)
Poate fi incetat un contract care este suspendat? roxana.alecsa roxana.alecsa Un angajat a fost dat afara, dupa care a fost reintegrat pe baza unei hotarari judecatoresti. Dupa reintegrare el a intrat in concediu de crestere si ingrijire ... (vezi toată discuția)
E pensia un drept patrimonial? gbaii gbaii Bună ziua. Mi-ar putea spune cineva, vă rog, care este Hotărârea Curții Constituționale din 2010(?), conform căreia pensia e un drept ... (vezi toată discuția)