avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate fi subiect activ al infracțiunii de abuz in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate fi subiect activ al infracțiunii de abuz in serviciu un presedinte al asociatiei de proprietari?

Poate fi subiect activ al infracțiunii de abuz in serviciu un presedinte al asociatiei de proprietari? Pentru, spre exemplu, constituirea nelegala a comitetului executiv, prin includerea intre membri a unor persoane care nu au calitatea de proprietar, deci potrivit legii nu pot face parte din CEx?
Cel mai recent răspuns: filip01 , utilizator 21:42, 3 Septembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punct de vedere juridic este corectă interpretarea dvs.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la infiintarea asociatiilor de locatari /proprietari ,au existat numeroase plangeri impotriva presedintilor de asociatie sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu pentru actiunile sau actiunile defectoase exercitate in cadrul si in numele asociatiei iar solutia autoritatilor a fost acea ca presedintele de asociatie nu este functionar public
Conform disp in vigoare administratorul de imobil este functionar
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desigur, președintele nu este funcționar public este doar funcționar și se încadrează în prevederile legii avându-se în vedere faptul că el semnează toate documentele asociației. Deci are responsabilități. El este ales în funcție să respecte și să impună respectarea legii și nu s-o încalce.
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2020
mira55, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti cumva si vreo legatura (link) catre practica judiciara in domeniu? Ar fi foarte utila.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu timpuriu timpuriu se poate face plangere penala impotriva unei firme de adiministrare imobile , conform art 297 NCP ,pentru abuz in serviciu , avand in vedere ca acest articol ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu kornel44 kornel44 Buna ziua, Pe scurt,am facuta o conventie de plata cu asociatia de proprietari,care este respectata,dar asociatia m-a dat in judecata pentru neplata sumelor ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor StefaniaEmerson StefaniaEmerson Poate fi presedintele de asociatie de proprietari asimilat cu un functionar public si cercetat penal pentru abuz in serviciu? La noi in asociatie presedintele ... (vezi toată discuția)