avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate fi subiect activ al infracțiunii de abuz in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate fi subiect activ al infracțiunii de abuz in serviciu un presedinte al asociatiei de proprietari?

Poate fi subiect activ al infracțiunii de abuz in serviciu un presedinte al asociatiei de proprietari? Pentru, spre exemplu, constituirea nelegala a comitetului executiv, prin includerea intre membri a unor persoane care nu au calitatea de proprietar, deci potrivit legii nu pot face parte din CEx?
Cel mai recent răspuns: filip01 , utilizator 21:42, 3 Septembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Decizia 3/2002 ICCJ statueaza ca administratorul asociaţiei de proprietari are calitatea de funcţionar in sensul CP. Avem o petitie care sa-i faca sa si simta asta, adica cu DNA-ul pe urmele lor. Poate reusim. [ link extern ]

Da, va multumesc pentru decizia ICCJ, dar e foarte veche, deci nu cred ca se aplica actualului Cod penal. De asemenea, se refera la infractiunea de delapidare, iar nu de abuz in serviciu. E un inceput, ar putea fi si alte decizii relevante, pe noul cod si pe aceasta infractiune. Stiti ceva?
altceva nu. nu cred ca se face categorisire pe tip de infractiune iar asimilarea cu functionarii are legatura cu munca prestata si relatia cu AP adica ceva care e peren, putin dependent de actualizarile la CP.. parerea mea. intrebati si un avocat/jurist.
semnati petitia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu timpuriu timpuriu se poate face plangere penala impotriva unei firme de adiministrare imobile , conform art 297 NCP ,pentru abuz in serviciu , avand in vedere ca acest articol ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu kornel44 kornel44 Buna ziua, Pe scurt,am facuta o conventie de plata cu asociatia de proprietari,care este respectata,dar asociatia m-a dat in judecata pentru neplata sumelor ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu contra intereselor persoanelor StefaniaEmerson StefaniaEmerson Poate fi presedintele de asociatie de proprietari asimilat cu un functionar public si cercetat penal pentru abuz in serviciu? La noi in asociatie presedintele ... (vezi toată discuția)