Având în vedere că au fost primite o serie de întrebări pentru lămurirea unor situații legate de măsurile luate prin Ordonanțele Militare emise până în prezent, Grupul de Comunicare Strategică a realizat un material prin care vor fi acoperite cu răspunsuri documentate întrebările adresate de jurnaliști și cetățeni.
[ link extern ]
23. Întrebare: Este permisă deplasarea părintelui pentru exercitarea dreptului de vizitare a copilului aflat în întreținerea celuilalt părinte?
Răspuns: Acest motiv nu este prevăzut ca excepție în textul Ordonanței Militare nr. 3, dar pot fi exercitate drepturile stipulate prin hotărârea notarială sau judecătorească de divorț privind drepturile parentale. Mai exact, copilul minor poate fi preluat la domiciliu de părintele care nu îl are în întreținere, în perioada stabilită în hotărârea de divorț.
Nu e vb ca e urgenta , exista un program si daca se vrea.. se respecta. Responsabilitate ar trebui sa existe de ambele parti. Riscul pt copil e cam acelasi, fie ca sta cu mama, fie ca il ia tatal in vizita. Situatia, se apreciaza in concret de catre parinte, daca tata vine din italia de ex, sau lucreaza in medii riscante mi se pare fireasca temerea mamei sa il dea, dar altfel.. si mama se poate infecta la cumparaturi sau la munca...
In declaratie se bufeaza punctul 4, u declaratia e problema.
Ca parintele rezident nu vrea sa il dea si nu i se intampla nimic nici pe cale penala si nici nu poate fi executat silit, e alta problema, dar asta nu inseamna ca se suspenda hotararile in ce priveste vizita.