Buna ziua, sunt in proces cu fostul soț, el are o hotărâre judecătorească din ianuarie inainte de noul virus covid-19, în care scrie ca are dreptul sa ia copilul 2 weekenduri pe luna. Pe această stare de urgență trebuie sa ii dau copilul fostului soț?
Si eu am făcut interpretări ale ordonanței militare contrare interpretărilor organelor si as castiga in instanta pe interpretările mele care nu sunt prevăzute... pentru ca desi nu sunt prevăzute se poate...
Avocatură asa cum o stiu si onstapenesc eu este o adevarata arta.
Nu confundați forță puterii judecătorești cu o fortă oarecare.
Eu de mai bine de 20 de ani.ma.ocupmde asa ceva si interpretările.mele au o forta extrem de puternică.
Adesea, chiar Curtea Supremă da solutiile anticipate de mine in proportie de 99%.
Este o eroare atat de mică încât este ca si cum.nu exista.
Si.la Curtea Constituțională eroarea mea este aproape.la.fel de insignifianta.
Este greu cu interpretările daca nu esti profesionist desăvârșit.
In cazurile.mele statul.pleaca cu șansa a doua la proces.
Regula este ca statul are prima.sansa dar nu in cazurile.mele.
Însă, eu nici nu iau orice caz.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Oricat va place sa va laudati, nu este cazul.. nu vorbim, de instanta, de procese.. chiar am zis ca rezidentului daca nu vrea sa dea copilul, nu are ce sa i se intample, nu ai ce acuzatii sa aduci mamei ca respecta niste reguli si ca se teme si ca e responsabila- presupunand ca refuza sa dea copilul gandindu-se la copil, nu folosindu-se de starea de urgenta.., dar nici tatal nu ia amenda ca se duce sa ia copilul la vizita, cat are asupra lui hotararea si declaratia.
Prin buna intelegere, pot minimiza riscurile, pot sa schimbe in asa fel programul ca nr de deplasari sa fie mult mai mic. Tatal in acest caz, poate sa renunte la un weekend de ex sau poate zine in plus copilul 2 zile, daca exista posibilitate si intelegere inte parinti.
Depinde si cum e conceput programul( in general). dar presupunand ca stateau impreuna, mama lucra de acasa si tata mergea la munca, nu il mai lasa sa intre in casa ca transmite ceva ? Copilul nu a iesit afara de 2 luni , a stat numai in casa ? Daca tatal vine cu masina, il ia de acasa, il baga in masina, il duce in alta casa- presupunand ca e si el responsabil si nu are bunici prin casa, mentine niste reguli de igiena acasa.. etc
daca se vrea, vizita poate fi efectuata, daca nu, nu si aia e.
Oricum, mai sunt 2 saptamani si cade si asta cu urgenta si hotararile se pot executa
Restricția este clara.
Dacă copii nu isi pot vizita părinții nici părinții nu isi pot vizita copii pentru motivul ca se încalcă regulile de distanțare fizica, de distanțare socială asa cum mai este numită.
Este o regula care trebuie respectată.
Dacă ar fi altfel, ne-am putea vizita prietenii si pe cine vrem fără probleme legate de încălcarea legii.
Dacă legiuitorul ar fi vrut să fie permise astfel de legături personale ar fi prevăzut în mod expres în ordonanța militară.
Nu au am.facut legea ca sa va suparati pe mine dar imi pare ceva necesar.
Se împiedică si infectarea celuilalt părinte prin aceasta restricție precum si alte îmbolnăviri colaterale, cum ar fi ale bunicilor copilului, etc.
Si pe.mime ma supăra ca nu pot sa plec in excursie sau vacanta ca aveam timp acum dar n-am ce face...As fi plecat undeva in vârf de munte unde sa nu fie mai nimeni.
Fiecare are motive de supărare...
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
M-a impresionat maxim o mama care se ducea sa isi vada copiii prin geam, pt ca femeia lucra in spital si fiind constienta de riscuri, a luat decizia sa nu vina la copii in aceasta perioada.
Ce vreau sa zic e ca ambii parinti pot sa isi analizeze situatia in concret si sa decida impreuna ce e mai bine pt copilul lor.. Sunt situatii in care nu exista niciun risc si altele, cu risc maxim si vizita se poate amana sau muta oarecum on line.