avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... putin ajutor va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

putin ajutor va rog

tata a decedat la sfarsitul lui august, anul acesta, si vreau sa deschid succesiunea pt un apartament si un autoturism
mostenitori sunt: mama, eu si sora mea
intrebare: eu si cu sora mea vrem sa cedam dreptul de mostenire in cazul apartamentului in favoarea mamei, iar in vazul autoturismului, mama si sora mea, cedeaza in favoarea mea
se poate face succesiunea in aces mod?
multumesc
Cel mai recent răspuns: arua , utilizator 09:27, 28 Decembrie 2009
sigur se poate....schimbati notarul!
Mostenitori se pot intelege intre ei cum sa fie impartite bunurile care fac parte din masa succesorala. Ceea ce va zice acel notar nu are nici un temei legal....asa ca , mergeti la alt notar.
Sunt perfect de acord cu arua si cu Rozi2007 !=D>
Schimbati notarul fiindca habar nu are pe ce lume traieste!B-)
Problema esta ca, daca ati deschis succesiunea la un notar, nu-l mai puteti schimba. Parerea mea este ca ar trebui intai sa renuntati si dvs. si sora la succesiune astfel toata masa succesorala o va culege mama dumneavoastra. Dupa care, mama va va face o donatie - autoturismul. Banuiesc ca aceasta ar fi cea mai economica varianta.
O alternativa ar fi sa renunte sora, ramaneti dumneavoastra si mama mostenitori dupa care veti face un partaj voluntar: mama ramine in casa iar dvs. obtineti autoturismul.
dosarul succesoral se poate muta de la un notar la altul prin intermediul Camerei Notarilor cu acordul celui la care se afla.
Partajul nu este influentat de nr. copartajantilor (coproprietarilor) ci de valoarea masei paratajabile.
Nu va sfatuiesc sa renunte (toti) descendentii (dvs si sora) la drepturile ce li se cuvin pentru ca, in acesta situatie si in anumite conditii, alaturi de sotia supravietuitoare vin la mostenire alti posibili mostenitori (parintii defunctului daca sunt in viata, fratii acestuia etc, ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere de mostenire Doru luyzz Doru luyzz buna ziua parinti mei au detinut in proprietate o casa. recent mama mea a murit iar tatal meu doreste sa cedam in favoarea lui. noi cei 2 \"copii\":D ... (vezi toată discuția)
Succesiune blonzi blonzi Buna ziua,de curand a murit socrul meu si as vrea sa fac succesiunea .Ei sunt patru frati si mama soacra,unul din frati a spus ca el doreste parte din ... (vezi toată discuția)
Succesiune 3my 3my buna ziua. am o problema : tatal meu a murit acum 2 ani si ceva. mai am o sora , iar mama acum traieste cu alt barbat . noi, copii suntem plecati in ... (vezi toată discuția)