avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa dau partea mea din proprietate unui copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa dau partea mea din proprietate unui copil

pot sa dau partea mea din proprietatea comuna(o casa) cu sotia ,unui copil de al nostru fara sa fim divortati
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:04, 15 Decembrie 2009
sunt despartiti in fapt de 9 ani!!! acesta ar putea fi un motiv temeinic?
avand in vedere ca sunteti despartiti in fapt de peste 9 ani de zile, puteti demara actiunea de divort si totodata faceti tranzactie privind partajarea bunurilor comune .
daca sunteti de acord cu divortul, vi se acorda termen de impacare de doua luni, dupa implinirea acestui termen, daca nici o parte nu se opune se pronunta divortul .

iar in ceea ce priveste partajul, incheiati o tranzactie cu sotia dvs., o depuneti la primul termen, o semnati amandoi si instanta va pronunta hotararea de expedient.
in cadrul tranzactiei, mentionati ca partea dvs.din imobil ce vi se cuvine doriti sa o donati unuia dintre copiii dvs.

dai, daca totusi nu doriti sa divortati , puteti proceda la partajarea bunurilor comune, in timpul casatoriei, pe cale de exceptie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie 50% cota parte din apartament minorului r.dragomir r.dragomir Un apartament dobindit dupa casatorie este proprietate in cota egala a celor doi soti (asa este mentionat si pe CF) Unul dintre soti doreste ca sa doneze ... (vezi toată discuția)
Tranzactie divort lada lada Buna seara, la o tranzactie de partaj trebuie sa dechizi o actiune de divort sau sau o tranzactie de imobil se poate face pur si simplu? si apoi sa deschizi ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! As dori sa divortez si va rog sa-mi raspundeti daca pot cere partajul judiciar inainte de a depune cererea de divort? In mod sigur nu ne vom ... (vezi toată discuția)