La 11.12.2009, cu acordul meu, am primit convocare sa ma prezint pe 18.12.2009, orele 12.00 la sediul firmei in vederea desfasurarii procedurii cercetarii disciplinare.Astfel, Contractul individual de muncă este suspendat din iniţiativa angajatorului în temeiul art.52 (1), lit. a. ,respectiv, pe durata cercetării disciplinare prealabile, în condiţiile legii.
Din datele pe care le detin membrii comisiei au convenit deja ca masura sa fie desfacerea contractului de munca si nu o alta sanctiune prevazuta in Codul Muncii, desi este vorba de o prima abatere (nu am respectat o procedura de lucru ceea ce ar fi putut sa lezeze imaginea firmei). In aceasta situatie pot sa/mi dau demisia, inainte de data de 18.12.2009, cand sunt convocat la comisia disciplinara?In caz afirmativ, in temeiul carui articol, art. 79, alin. 3, din Legea nr. 53 / 2003 , sau art. 55, litera b din Legea nr. 53 / 2003?
Va multumesc pentru sprijin!
clio06 va multumesc din tot sufletul...Asa cum mi/ati recomandat, ieri am avut o discutie cu angajatorul si, in final, i/am solicitat incheierea raporturilor de lucru intr/o maniera onorabila, avand in vedere ca cei doi cetateni ai Romaniei "hoti" nu au depus nici macar o reclamatie la companie, ne mai vorbind de o plagere la sectia de politie pe raza careia se afla hypermarketul. Spre surprinderea mea si a celorlalti colegi aflati in aceeasi situatie, angajatorul a fost de acord ca sa ne "despartim" cu art. 55, lit. b si cu promisiunea ca peste 3 luni ne va chema pentru reangajare.
Ce parere aveti despre acesta solutie? Este cumva o temere din punct de vedere juridic? Este o atitudine de recunoastere a masurii extreme luate? Va multumesc anticipat!
Demisie
ralukuutza
BUNA DIMINEATA! AM SI EU O INTREBARE:CE SE POATE INTAMPLA DACA PLEC DE LA LOCUL DE MUNCA FARA SA ANUNT,FARA SA IMI DAU DEMISIA? (vezi toată discuția)