avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
În București și in Cluj s-a ajuns la.30% persoane vaccinate.
În Israel și în Marea Britanie am văzut ca lucrurile sunt în regula în acest moment.
Vom.vedea ce va fi și în București și in Cluj, dar, mai ales la.Cluj intrucat în București vin și multe persoane nevaccinate și vor mai veni în continuare.
Eu cred ca bucureștenii vor fi protejați dacă se va depăși 50%.
În Israel încă nu prea întra nimeni și de aceea exista multa stabilitate epidemica.
Și UK am văzut ca a interzis zborurile către anumite tari tocmai pentru a menține o stabilitate.

Noi în continuare aducem muncitori din India și Nepal, ceea ce poate deregla stabilitatea situatiei epidemiologice.
Ar trebui și aceștia vaccinați dar sa nu vina infectati...

Ar fi bine ca aceștia sa vina deja vaccinați și sa se ocupe Ministerul Afacerilor Externe de acest demers medico-sanitar.
Din păcate, în acest moment nu se procedează în acest fel.
India și Nepal sunt zone roșii.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@BX
Din datele oficiale de la noi rezulta altceva, daca stii sa le citesti si sa le interpretezi.
Din numarul total de persoane vaccinate (100%) cu prima doza ,sub 0,5% s-au infectat cu Covid19 si de vreo 10 ori mai putin , adica sub 0,05% dupa a doua doza.

Prin urmare vaccinul are efect. :)

Si asta nu in perioada de vara, ci de iarna - primavara !

Daca nu va plac datele astea, mergeti la americani, de unde v-ati "inspirat" ca zic "doctorii" ceva :
"On Thursday morning, the CDC said it had reports of approximately 5,800 so-called breakthrough infections, out of the nearly 77 million individuals in the United States who have been fully vaccinated."

Adica dupa a doua doza sunt 0,0078% cazuri de persoane vaccinate infectate.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2021
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte bine dacă asa a stat treaba în perioada iarna-primavara.

Referitor la purtarea mastilor la soare nu cred ca este o măsură de protecție care sa se mai justifica.
Virusul moare la.impactul cu razele solare, sub impactul razelor UV.

Este una din masurile cele mai enervante, purtarea măștii in spatiile deschise.
Nici eficienta medico-sanitara nu există.

Temerea autorităților derutate a fost aceea ca oamenii se infectau în aer liber ceea ce este total eronat.
S-a dovedit științific ca nu este asa.

În spatiile închise aceasta măsură este încă justificata în acest moment, după parerea mea.
,sub 0,5% ? 0.5 din ce ? si pe ce perioada ?
Tocmai dati un exemplu de aruncat date irelevante la gramada.
Procentele au relevanta zero daca-s scoase din context.

Comparati o perioada de "X" zile. Vedeti cazuri noi. Raportati in functie de total populatie din zona vizata. Apoi comparati cu vaccinatii din aceasi zona si perioada.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
<0,5% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doza, am scris clar.
Ati primit si un exemplu cu un numar de 77 de milioane persoane vaccinate complet (2 doze) si un numar de 5800 de infectari. A rezultat un procent de 0, 0078%. Asta in SUA.
Nu inteleg ce nu pricepeti !?
Cu cit perioada e mai mare, cu atit sunt datele mai concludente.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)