avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
„Celulele plasmatice de lungă durată pot dura o viață întreagă”. Aceste celule "vor continua să producă anticorpi pentru totdeauna"
[ link extern ]
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apare si alt gen de vaccin:
[ link extern ]
Este o informație interesantă cea cu noul vaccin.

Probleme exista în continuare acolo unde este predominanta varianta delta a noului coronavirus, tulpina indiana.

,,Varianta indiană a coronavirusului alarmează medicii: cangrena, pierderea auzului, micro-trombi, dureri de stomac - printre noile simptome apărute"

[ link extern ]

În Marea Britanie exista probleme din câte am înțeles desi stau bine cu vaccinarea cu AstraZeneca.

În Israel nu par sa existe probleme, ei folosind vaccinul Pfizer .

Sa faca oare diferenta tipul de vaccin folosit?

Oricum, cred ca este vital ca România să evite sa aiba varianta delta pentru a se evita valul IV al pandemiei.
Și acum vreo 2-3 luni ziceam același lucru.

Pe restul variantelor pare sa fie eficient vaccinul de la Pfizer si sa nu apara probleme deosebite asa cum a fost anterior.

O sa fie o mare problema și datorita faptului ca oamenii vor circula foarte mult în aceasta perioadă și se pot infecta cu tulpina indiana in străinătate.
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2021
Ieri nu a existat niciun caz confirmat cu Covid-19 în București.
Oamenii au învățat sa se apere în capitala.

Rămâne de vazut ce va fi în octombrie 2021.
Și dr. Marinescu se cam teme de un val 4 prin septembrie-octombrie 2021.

Italia a renunțat și ea la purtarea mastii pe strada începând de astazi.

Se vede treaba ca purtarea măștii pe strada nu a ajutat.Avem exemplul României care a procedat corect și inteligent, renunțând totuși în timp util la masca desi cu ceva întârziere.
Italia nu a înțeles acest lucru.
S-a aparat foarte slab Italia de Covid-19.
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2021
,,A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locaţie stabilită de autorităţile elene. Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile. În ultima zi de carantină, toate aceste categorii de persoane vor fi supuse unui test tip PCR”, anunţă MAE."

[ link extern ]

Mai țineți minte când aveam îndoieli ca vor fi probleme cu persoanele vaccinate?
Stau și ele în carantină 7 zile în Grecia dacă sunt vaccinate și testate pozitiv.

Ce ziceti?

Mulți s-au vaccinat ca sa nu mai stea în carantină.
Probabil ca și cei vaccinați transmit virusul daca grecii procedează asa.
Nu vad alta logica.
Nu am inteles de ce nu s-au limitat doar la cei din UK.

Eu am pastrat în continuare folosirea mastilor foarte puternice de protectie în spatiile închise.
M-am relaxat fix pe ceea ce spuneam de vreo 6 luni.Sa nu se poarte masca in aer liber decât în caz de aglomerație.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)