avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
În urma cu vreo 3-4 luni ziceam ca ar fi bine ca intr-o familie sa fie măcar o persoana vaccinata căci va ajuta mult asa ceva.
Medicii suedezi în urma unui studiu au stabilit ca scad cu 50% șansele de infectare dacă una dintre persoane este vaccinata. Au zis astazi la TV, la Digi24 .

Cred ca în București vaccinarea unei persoane dintr-o familie este undeva la 30% dacă avem o rată de vaccinare de 52%.

Nu cred ca avem 52% persoane vaccinate pe familie.
De regula, ori se vaccinează toți din familie ori niciunul ca sunt compatibili oamenii care locuiesc împreună de fel.

Deci, la 30% avem în București ceea ce exista astazi.

Nelu Tătaru este și el ingrijorat de valul 5.

Tot el zicea ca, nimeni nu se aștepta ca valul 4 sa fie mai puternic decât valul 2 și 3.
Nimeni dintre medicii specialiști.

Eu am.zis de mult timp ca valul 4 va fi dezastru.
Si-au luat și teapa ca ei credeau ca va fi în august 2021.
În fine, fiecare se bazează pe câte ceva și eu nu ma bazez pe ceea ce se bazează ei.

De aceea nu îmi pun baza în ei pe masuri de restrictie.Nici DSP nu a înțeles ca nu va ajuta o carantină.
Trebuie forțat tare cu vaccinarea.

Sper sa se dea totuși măsura cu întrarea în toate magazinele doar cu certificat verde sau cu test rapid negativ desi tulpina delta cam păcălește testele rapide și este periculos asa.
Ar fi recomandabil ca numai cei vaccinați sa aiba acces în magazine.
Este singura măsură eficientă. Este ideea lui Cîțu și nu a mea dar chiar este una de mare eficienta.
S-ar elimina riscul infectarii în magazine ceea ce ar însemna enorm ca apărare anti-pandemica.
Am examinat cu mare atenție ratiunea și efectele unei astfel de masuri restrictive pentru 30 de zile.

Insa, cred ca s-au temut de proteste în stradă.
Ar putea fi necesara o stare de urgență pentru a fi interzise protestele în stradă.
Sa nu poată fi adunate mai mult de doua persoane și sa fie interzisa staționarea în piețele publice.
Chiar blocarea acestora de forțele de ordine ca sa nu se poată întra.
30 de zile.de stare de urgență consider ca ar fi constituțională în contextul pandemic actual.Nici CEDO nu cred ca ar sancționa România pentru o stare de urgență în condițiile actuale deoarece ar fi doar o limitare provizorie și necesara intr-un stat democratic.
A înțeles.si CEDO ca este lata treaba cu Covid-19.
Oricum, pot protesta cât vor pe rețelele sociale.
Ar avea un drept la.libera exprimare neîngrădit.

Daca oamenii nu se vor vaccina nu este deloc exclus sa ajungem la asa ceva.
Nu peste mult timp.va exista riscul ca nici în străinătate sa nu mai aibă loc.bolnavii din România.
Ne ajuta tarile din UE dar nici sa ii zăpăcim pe ei nu este deloc in regula.

În străinătate sunt tratați gratis bolnavii de COVID-19 sau statul roman plătește cheltuielile de spitalizare.
Știe cineva?

Mai este și o problema cu gripa sezonieră.
În Milano deja au probleme.
Și la.noi.exista risc ridicat de gripa.

Au zăpăcit ambulanțele din București pentru mulți erau gripați dar simptomele se aseamănă și oamenii erau panicați pe buna dreptate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
Asta o stiti?

,,La aproape doi ani de la apariția primelor cazuri, în China, lumea încă se află sub semnul pandemiei de coronavirus. Unul dintre inventatorii vaccinului Oxford/AstraZeneca, avertizează, însă, că un virus chiar mai periculos, venit tot de la lilieci, are potențialul de a provoca o altă pandemie, relatează Euronews."

Este cunoscut sub numele de virusul Nipah, iar în acest moment nu este cunoscut niciun tratament și nici nu există un vaccin împotriva lui."

,,Porcii care au mâncat resturile de fructe rămase de la liliecii respectivi s-au infectat, iar virusul a trecut, apoi, de la animalele de fermă la om."

[ link extern ]

Puțin ciudat.
Asa se bănuiește ca a apărut și virusul Sars-Cov-2.
Parca asa a stabilit OMS.

Sa rada însă 50% din populatia lumii cred ca este ceva fără precedent.
Pare un meci de antrenament meciul cu Covid-19.
Și România este rupta de el.

Și Rusia are 1002 decese azi.
Este echivalentul ca la noi daca am inteles eu bine.

Va întrebam în urma cu vreo 2-3 săptămâni de Rusia.
Aveam o nedumerire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2021
Am văzut azi un nene de vreo 60 de ani cu masca de oxigen pe fata internat.
El.a.zis ca nu s-a vaccinat pentru ca asa vorbeau oamenii pe șantier sa nu se vaccineze.
Nu are timp sa se uite la TV ca este toata ziua pe șantier.
Reporterul l-a întrebat dacă nu asculta ce zic medicii.A zis ca asculta dar ei pe șantier...

De.mult timp am.zis ca ar trebui trimiși oameni pe teren pentru vaccinare.
Pe șantiere aceasta este situația, vorbesc ei între ei sa nu se vaccineze și habar nu au despre ce este vorba.
Aceștia sunt oameni nevinovați, de bună-credință, oameni care au nevoie de ajutor și de informații de la oameni trimiși de stat pe teren, pe șantier, etc.
Este adevărat, cei care lucrează pe șantier nu aud decât Radio Șanț.
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2021
Potrivit Realitatea Plus:

În Franța au scăpat fără spitalizare 90% din vaccinatii de peste 50 de ani.
Studiul a fost făcut pe 11 milioane vaccinați și 11 milioane nevaccinați.
‐---------

Este relevant pentru România acest studiu deoarece este ca și cum ar fi făcut statul roman acest studiu pe populația României.

Au mai inceput și romanii sa mearga la vaccinare.
Au început sa fie cozi la vaccinare.
Sper sa se termine cozile pana fac eu a treia doză de rapel.
Mai durează pana atunci și sper ca București sa ajungă la 96% persoane vaccinate ca sa fie măcar rezolvata problema cu capitala.
Pe judetul Ilfov nu prea ma bazez.
Nici nu stiu ce rata de vaccinare este în Ilfov.
Fenomenul România va fi studiat de OMS.

ACTUALIZARE DUMINICĂ, ORA 19:20 

„Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută”,  a declarat, duminică seara, la Digi24, președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu."

,,Spitalele din România sunt copleșite de pacienți nevaccinați”, este titlul unui material video publicat pe site-ul Euronews și realizat de jurnaliștii de la Associated Press. Situația este comparată cu cea din Rusia, unde există o proporție similară de populație nevaccinată - circa două treimi.

Imaginile prezentate de Euronews arată cum în București, ambulanțele au fost nevoite să stea la coadă în fața Spitalului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde sunt amenajate paturi inclusiv pe coridoare. Adrian Marinescu, directorul medical al spitalului, le-a declarat jurnaliștilor că peste 90 la sută dintre pacienții spitalului bolnavi de COVID sunt nevaccinați. „Practic, când vine vorba de spitalizare, vaccinații sunt excepții”, a arătat medicul."

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)