avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Avand in vedere nr. de morti efectiv de COVID de anul trecut, da, tine de SF.
Pe locul intai nu suntem. Dezinformati. Nici macar pe locul intai regional.
Pe locul intai este Peru in acest moment cu o rata de 3x mai mare de morti la suta de mii locuitori.
Romania este pe locul 24, la nivel modial, ceea ce nu este intr-adevar roz, dar asta depinde de multe lucrui de la felul cum raportezi pana la sezonul in care esti.

Pe noi ne depaseste SUA, Italia iar super-vaccinatii din UK sunt doar la doua locuri de noi. La ei care mai este argumentul ?
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
BX, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E vorba doar de rata actuala a mortalitatii.
Stirea este de aici:
[ link extern ]
Iar graficul de aici :
[ link extern ]
latka, utilizator

BX a scris:

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Potrivit Realitatea Plus:

În Franța au scăpat fără spitalizare 90% din vaccinatii de peste 50 de ani.
Studiul a fost făcut pe 11 milioane vaccinați și 11 milioane nevaccinați.

Si din nevaccinati cati au fost spitalizati?
Fara datele astea, restul statisticii nu are relevanta.

@hhs - limitarea dreptului la libera exprimare este ceva totalitar, nu are ce cauta intr-o societate civilizata.
Daca vrei sa convingi lumea de ceva, demonstreaza logic, matematic, stiintific. Nu prin minciuna, manipulare, constrangere. Nu vei reusi sa contrangi un om sa fie "sanatos" cum vrei tu. Daca se mergea pe principiul asta si ar fi functionat, nu mai aveam acum alcool, tigari si altele.

Si da, consider ca 90-95% din populatia globala ar trebui sa se vaccineze !

Nu o sa explic si de ce, pentru ca nu face subiectul discutiei.

Da, dacă nu se vaccinează cam 95% din populatia planetei vor fi probleme in continuare.
E posibil sa vina o tulpină mai blândă și apoi iarăși alta agresivă precum.delta.

Pe mine insa ma interesează București în prezent.
Chiar și la o vaccinare de 95 % dacă vor veni oameni nevaccinati pot apărea probleme.

Vaccinarea pana la urma o sa rezolve cu coronavirusul dar va dura.
Nu terminam asa curând.

Rata de mortalitate privea o zi.
La o.zi deținem recordul mondial pana acum.
Nu ar fi exclus sa ne depășească altii.
Rusia are șanse mari sa ne depășească.
Vad ca mulți medici și politicieni cred ca ajuta testarea.
E foarte aiurea când nu te pricepi sa te bagi aiurea.
Pentru mine nu e ceva nou cu nepriceperea lor dar creaza deruta.

Testarea nici nu mai ajuta decât la mod individual ca sa stie fiecare ce și cum daca e curios.
Tine de curiozitate și nu de o eficienta măsură de lupta anti-COVID-19.

Trebuie strategie de război și nu o aiureala cum se face.
Marea problemă ca oamenii au fost indisciplinați și de aici tot circul în România.

Dar, din.martie 2021 trebuia gândit asa deoarece acum.e tardiv.

Am mai văzut un profesor pe.medicina de dezastru la RTV azi dar nu are specializare în război virusologic.
Zice că nu l-a întrebat nimeni nimic în martie 2020.
A.gresit și el ca putea sa se bage în seama dar era atata secretomanie în ianuarie-februarie 2020 și atata faceau pe deștepții unii încât chiar era mai bine sa nu te bagi.
Ei nu știau ce ii paște...si nici nu vroiau sa afle...cred eu...ca de aceea faceau pe deștepții...

Am aflat de curând ca președintele României, domnul Klaus Johannis, a afirmat prin primăvara ca am învins pandemia.Cine i-a dat aceasta informație sper ca nu mai lucrează în domeniul Covid-19.
Daca acea persoana mai lucrează în domeniul Covid-19 chiar nu mai am nimic de comentat.

La.fel a zis și India în mod oficial, ca a învins pandemia și apoi i-a decimat noul coronavirus.
Stiti câte ruguri cu flăcări mari erau în India...

In timp ce eu vorbeam de un val 4 în România altii credeau ca au învins pandemia.
Aia erau specialiștii...probabil...
Oare erau medici sau ce erau?
Va tot ziceam de Ilfov.

,,Rata de incidenţă a COVID-19 cumulată la 14 zile a ajuns, duminică, 23,12 la mia de locuitori în Corbeanca, iar în alte cinci localităţi la peste 20, potrivit site-ului Prefecturii Ilfov."

[ link extern ]

Chiar nu înțeleg ce se întâmplă în Ilfov.

Pana nu se va rezolva cu Ilfov situatia nu se va putea rezolva nici în București.
Cred ca ei au stat foarte multe pe rețelele sociale și s-au intoxicat cu informații nocive și false.

Cred ca Rata de vaccinare cumulată intre Ilfov și București este de cel mult 20-25%.București are cam 53% persoane vaccinate.
Nu stiu cati sunt vaccinați in Ilfov.
Știe cineva?
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)