avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
:)))
Greu cu statistica. Nu ati inteles, nu rezulta ca s-au testat 17,5% dintre vaccinati, ci ca dintre toate persoanele care au fost testate cu milioanele de teste folosite, suspecte de a a fi infectate, 17,5% erau vaccinate si dintre acestia jumatate au fost si infectate. Poate ca unele persoane au fost testate de mai multe ori, E doar un procent care arata faptul ca dintre suspecti (sau persoane interesate de a-si face testul in vederea unei calatorii, sau alt scop), 82,5% erau persoane nevaccinate. Asta e singura concluzie.

Mai simplu, ca sa intelegeti, s-au luat de pe strada in intervalul asta de timp, aleatoriu, 100 de oameni, pentru testare. Dintre ei 17 erau vaccinati (am simplificat) si 83 nu. Dintre aia 17, 8 s-au dovedit si infectati.

Asa ca " înseamnă că peste două milioane de vaccinați au contactat și au răspândit virusul" nu este adevarat ! Nu rezulta absolut de nicaieri. Daca erau testati absolut toti vaccinatii si ieseau jumatate infectati, atunci puteati trage o astfel de concluzie.

Mai incercati !
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2021
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dr.M a scris:

Repetarea informației oficiale emisă de autorități, potrivit căreia vaccinații nu transmit virusul sau îl transmit mai puțin nu are nicio legătură cu realitatea.

Eu nu știu să fi spus niciun oficial așa ceva. Ceea ce se explică mereu este, pe scurt, că riscul de îmbolnăvire e mai mic pentru persoanele vaccinate și că evoluția bolii în cazul lor este diferită de cea a persoanelor nevaccinate.

Vă rog să puneți sursa afirmației pe care am citat-o.
Mulțumesc.

Până una-alta, vă citez eu o declarație a dr. Valeriu Gheorghiță:

"Legat de riscul de transmitere, în momentul de faţă nu se ştie într-adevăr care este riscul de transmitere real de la o persoană vaccinată, care este testată pozitiv, la o persoană nevaccinată. Ştim că există datele care arată că încărcăturile virale atunci când vorbim de infecţia cu varianta Delta sunt similare indiferent de statusul vaccinal, dacă persoana este sau nu este vaccinată. Ceea ce ştim în schimb este că fereastra de contagiozitate este mai scurtă la persoanele vaccinate cu schema completă, practic debarasarea de virus se face mai rapid şi formele clinice de îmbolnăvire sunt mult mai uşoare, practic durata internării este mai scurtă", a declarat Valeriu Gheorghiţă, citat de News.ro.

El a precizat că există anumite date individuale care arată că persoane vaccinate, confirmate cu varianta Delta, nu au mai transmis virusul: "Din acest punct de vedere nu sunt în momentul de faţă suficiente date prin care să putem spune că într-adevăr o persoană care este testată pozitiv şi vaccinată complet are aceeaşi rată bazală de reproducere a cazurilor adică 4, 5, 6, 7, 9, aşa cum se întâmplă la persoanele nevaccinate. Şi aici vorbim pe date individuale pe baza cărora nu putem să facem o apreciere pe scară largă, dar sunt deja cazuri de persoane vaccinate, persoane care au fost testate pozitiv, confirmate cu varianta Delta şi nu s-au identificat la contacţi cazuri secundare. Avem nevoie de o perioadă mai lungă de monitorizare, dar cu siguranţă că o persoană atunci când e testată pozitiv are un risc să transmită, dar comparativ cu cei nevaccinaţi nu ştim dacă este un risc similar sau este mai mic. În opinia noastră, conform datelor actuale se pare ca acest risc este mai mic, dar nu putem afirma cu certitudine acest lucru."
[ link extern ]
Manuela Rășină, administrator
Daca am inteles eu bine ce a zis Arafat, s-ar fi vaccinat 4 miliarde de oameni în lume.

Fata de rata de infectare ar fi necesar sa se ia masuri de protecție pentru nevaccinați.
Ei sunt de fapt niște victime care pot face alte victime.Aceasta este marea problemă.

A mai murit o tânără de 26 de ani, fără comorbiditati, din Bistrița-Năsăud.
Zilele.trecute au murit și 2 tineri de 24 de ani fără comorbiditati.
Nevaccinați.
Și un militar în vârstă de 40 de ani venit din Afganistan a supraviețuit acolo și a decedat de COVID-19 fără a avea comorbiditati.

,,Rata de infectare a ajuns, joi, în Bucureşti la 15,42 la mia de locuitori.Este cea mai mare incidenţă de la începutul pandemiei."

[ link extern ]

Deja trebuie sa purtam masti pe stradă și nu îmi place deloc asa ceva.
Insa, ce sa fac...

Intrarea in magazine cu certificatul verde ar fi o varianta de evitare a unui lockdown.
Trebuie limitata circulația pentru persoanele care risca sa decedeze chiar daca sunt putini.
Supraaglomerarea spitalelor și mai mult va duce la și mai multe decese pentru ca medicii nu vor mai face fata.
Și fără aer oamenii nu pot respira...

La morga din Craiova era coada mare...ceva mai devreme...

Rata de mortalitate este mai mare în România decât a fost în India, au spus adineauri la Antena 3.Se pare ca am atins astazi cel mai negativ record de mortalitate pe Covid-19 din lume.

30 de zile s-ar impune intrarea în magazin cu certificatul verde. Pana scade riscul.
Sunt și oameni în vârstă acolo si trebuie și ei protejați mai ales ca unii pot avea comorbiditati.

Sa nu imi zică cineva ca s-ar simți discriminat ca se salvează viata oamenilor, mai ales a celor care pot muri daca se infectează.

Asa am putea vedea și ce ar fi în valul 5 încă de acum.
Mass-media este și Gica Contra.
Antena 3 e cam ofuscata ca a refuzat premierul carantinarea Bucureștiului și ca ii contrazice pe epidemiologi.
Au tot dat greș epidemiologii pana acum.
Oricum, la ce carantinare se face nu ajuta cu nimic.

O limitare pentru magazine ar fi o masura eficienta și suficienta.
Va fi insa necesar sa fie politia mereu în zona și sa se bage pentru ca la magazinele mici vor forța intrarea unele persoane nevaccinate.

Oamenii poarta masti uzate ca nu au bani și exista risc de infectare ridicat în magazine.
Unii intră cu mastile ude și nu este bine asa deloc.

Se va reduce substanțial în 15 zile numărul de infectari sau se va sta pe un platou în cazul acestei masuri restrictive pentru magazine.

O carantină asa cum recomanda epidemiologii nu ajuta intrucat nevaccinații vor întra în magazine.
Ei nu iau în seama acest lucru esențial pentru a se estompa creșterea numarului de infectari.

Tulpina delta mai păcălește și testele rapide am inteles.
Și la cele PCR creaza ceva probleme.

Masurile restrictive trebuie orientate la ceea ce exista în prezent.

Ce parere aveti de aceasta bacterie flamanda care dezintegrează fierul?

,,O tânără cercetătoare a găsit un mod de a scăpa de metalele care nu pot fi reciclate. Un cui a fost dezintegrat în trei zile"

[ link extern ]

Nu ar prezenta pericol pentru oameni dacă ar scapa de sub control?
Nu exista risc sa se înmulțească prea mult sau sa își poată schimba meniul la un moment dat?

OMS a mai încercat sa facă o noua anchetă cu privirea la noul coronavirus în China dar nu par ca au șanse.
China refuza.
Anchete se pot face și peste câțiva ani daca se vor pune la dispoziție probele relevante din decembrie 2019.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)