avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa existe un just echilibru nu ar fi bine ca nevaccinații care dovedesc ca au anticorpi sa beneficieze de dreptul.la.circulatie ca vaccinatii?
Pana la.urma este vorba de anticorpi.
Pe mine ma interesează ca populația sa depășească 90% în privința anticorpilor.
Se poate vedea numărul lor.
Sa ajungem prin vaccinare la 90% nu îmi vine a crede ca se va ajunge...

Își pot plăti testul și apoi sa obtina libera circulație pe baza documentelor medicale.

Este bine sa știm cati au anticorpi.
Nu zic sa plătească statul ci ei.
Mai câștigă si statul niște bani asa.
Vaccinarea e gratis dar o refuza.

Ceea ce se întâmpla mie imi pare ca este un soi de duel mexican în care statul,nevaccinații și vaccinatii au câte doua trancane fiecare în maini și au armele îndreptate unii împotriva altora, fiind toți amenințați si amenințându-se unii pe alții.
La.duelul mexican trebuie discutat frumos și găsite soluții viabile, nu sa înceapă sa tragă toti ca nebunii.

Nevaccinații nici nu mai au timp sa se vaccineze cu a doua doză și ar fi o.solutie de mijloc dacă au anticorpi.
Apoi,la un moment dat, nu vor mai avea anticorpi și poate se vor gândi sa se vaccineze.
Altfel, nu vad sa existe șanse sa fie convinși o parte din ei.

Și dacă trebuie sa ajungem la 90% vaccinați trebuie actionat inteligent.
Inteligent inseamna și sa sti cati au anticorpi la un moment dat.

Am văzut la TV ca ar vrea sa dea o lege cu vaccinarea obligatorie în România.
Cred ca ar fi un moment foarte nefericit pentru ca vor ieși oamenii la.proteste și asta ar fi bomboana după coliva.

Nici Franța nu a dat asa o lege și președintele Franței s-a forțat foarte tare cu vaccinarea.
Ce procent are Franța la vaccinare acum?

Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
76% cel puțin cu o doză, iar vaccinați complet sunt 67%. 2,5% au făcut și a treia doză.
Puteți vedea aici situația pe țări, atingând harta statului care vă interesează:
[ link extern ]

La noi vaccinați complet 29%, iar 32% cu o doză.
No comment.
Va multumesc.
La noi cei nevaccinati cand aud ca esti vaccinat sunt socati si mirati ca mai esti in viata.
Se tem atat de tare de vaccin incat nici nu va pot spune cate variante am auzit.
Sunt in stare de orice dar sa nu se vaccineze.
Sunt inspaimantati de vaccin.Ei cred ca vaccinul ii va omora.
Cand aud ca am facut rapelul in luna mai mai privesc stupefiati.Adica am trait atatea luni de la vaccinare, ma privesc intrebatori ochii lor...
Oamenii acestia au fost atat de dezinformati si de derutati incat sunt nevinovati dar avem o problema toti din acest motiv.
Eu am si calculat ca sa prind pana in noiembrie 2021 efectul de la rapel pentru ca ma asteptam la un val 4 foarte puternic.

Tare ma tem ca sub 90% vaccinati nu iese deloc bine,iar binele este ceva de relativ in contexul Covid-19.
S-a iesit din tipologia normala virusologica.
De regula, la 70% se ajungea la imunizarea populatiei in cazul altor virusi oarecum asemanatori.

Israel de abia la 90% a reusit sa iasa din valul 4 si inca se tem de valul 5.
10% de infectati cu forme grave poate insemna enorm pentru orice sistem medical oricat de avansat ar fi.
Nici Israel nu va ajunge la 97% sau la 100% vaccinati.
Cred ca au cam atins maximul posibil.

Nu am intalnit nicaieri informatia daca tulpina delta nu a suferit o mutatie din delta in altceva, sa zicem in tulpina X si sa isi mentina contagiozitatea dar sa fie mai blanda.

Am aflat de curand, ca, la o biserica s-au infectat toti dar nu a murit nimeni desi erau si persoane in varsta destul de multe.
Au prins insa prin vara varianta mai blanda a virusului si nu a avut nimeni probleme deosebite.
Biserica a fost inchisa cateva zile.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2021
Date oficiale INSP:

Din totalul de persoane testate în intervalul 27 decembrie 2020- 30 septembrie 2021, 17,50% au fost vaccinate, iar dintre acestea, jumătate au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, a anunțat Institutul Național de Sănătate Publică. În ce privește corelația între rata de vaccinare și rata de infectare, se constată faptul că județele cele mai vaccinate au și o rată uriașă de cazuri Covid.

Repetarea informației oficiale emisă de autorități, potrivit căreia vaccinații nu transmit virusul sau îl transmit mai puțin nu are nicio legătură cu realitatea. Și asta pentru că aceleași autorități ne tot anunță că varianta Delta este extrem de contagioasă și, mai nou, virulentă, astfel că și vaccinații devin la fel de vulnerabili.

Potrivit INSP, 17.50% din totalul persoanelor testate în intervalul 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021, au fost persoane vaccinate. Dintre acestea, 8.58% au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Aceasta înseamnă două lucruri: unul, că jumătate din vaccinații testați au fost infectați cu Covid și doi, că doar 17,5% din vaccinați au fost testați, adică vreo 870.000 din 5,5 milioane. Raportat la procentul de infectați al vaccinaților testați, înseamnă că peste două milioane de vaccinați au contactat și au răspândit virusul. Totodată, în primele nouă luni ale anului, 28.929 persoane vaccinate cu prima doză au făcut Covid, iar dintre acestea 527 au decedat. În aceeași perioadă, 38.604 persoane vaccinate cu ambele doze au fost infectate cu SARS-Cov-2, iar dintre acestea 293 au decedat. Sigur că numărul deceselor în rândul vaccinaților este relativ mic comparativ cu cel al nevaccinaților, însă aici intervine și procentul extrem de scăzut al imunizărilor în rândul persoanelor vârstnice, exact categoria care trebuia să fie principala țintă de vaccinare, așa cum s-a petrecut în toate țările europene. Pe de altă parte, județele cu cea mai mare rată de vaccinare au înregistrat și cele mai mari rate de infectare. Astfel, Clujul, cu 47,19% vaccinați are o rată de incidență a cazurilor de 8,33, Timișul, cu 37,74% vaccinați, are o rată de incidență a cazurilor de 10,15, Ilfovul, cu peste 40% vaccinați are o rată de incidență a cazurilor de 15, iar Bucureștiul, cu 38,56% procent de vaccinați, are 14,71.

Ma abtin de la orice comentarii de prisos.
Pe parte juridica problematica vaccinării pare lamurita la CEDO.

,,Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat joi în unanimitate „inadmisibile” petiţia împotriva permisului sanitar în Franţa, depusă de un profesor în drept, şi celelalte 18.000 de „plângeri standardizate” anexate, potrivit AFP, citată de Agerpres."

[ link extern ]

Și anterior, în 2021, CEDO a pronunțat o hotărâre cu privire la vaccinare dar nu pentru Covid-19.
De aceea, era previzibila situatia pe plan juridic în materie de vaccinare.
Oricum, este o situatie similara cu o stare de război și vaccinarea este necesara.

Observ ca premierul a inteles situatia bine.

,,Întrebat, după şedinţa de Guvern, dacă se gândeşte la o carantină pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov, din cauza ratei mari de infectare, premierul interimar a răspuns că „nu în acest moment”, pentru că nu ar funcţiona."

[ link extern ]

Principala problemă este aceea ca oamenii nici nu înțeleg sa se protejeze.Este suficient ca o mica parte sa nu se protejeze și asa am ajuns la ceea ce avem astazi.Sa moara un om la 3 minute.
Insa, a devenit obositor si după atâta timp sa se tot respecte regulile.

Se analizează sa se mearga la.magazin pe baza certificatului verde,dacă am înțeles eu bine.
Este o problemă mare cu infectarea în magazine.
Nu știu insa daca se va putea juridic asa ceva.
Ar însemna că cei nevaccinați sa îți cumpere numai online produsele alimentare și nealimentare.
Pentru o luna cred ca ar funcționa un astfel.de act normativ intrucat ne aflam într-o situatie excepțională de risc pandemic extrem de ridicat.
Un act normativ cu titlu permanent nu ar fi sustenabil pe parte juridica deoarece s-ar încalca anumite drepturi...
Insa, o luna nu ar fi o problemă in actualul context epidemiologic.Cand moare un om la 3 minute ai motive temeinice sa edictezi un astfel de act normativ.
Este ca și cum ai accepta un genocid dacă nu iei masuri serioase ca Guvern.
Sunt curios ce va face guvernul.

Sa se dea un lockdown total s-ar distruge economia și nu ajuta.
Cei nevaccinați trebuie protejați altfel pentru ca ei ar fi cauza unui lockdown.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)