Pe parte juridica problematica vaccinării pare lamurita la CEDO.
,,Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat joi în unanimitate „inadmisibile” petiţia împotriva permisului sanitar în Franţa, depusă de un profesor în drept, şi celelalte 18.000 de „plângeri standardizate” anexate, potrivit AFP, citată de Agerpres."
[ link extern ]
Și anterior, în 2021, CEDO a pronunțat o hotărâre cu privire la vaccinare dar nu pentru Covid-19.
De aceea, era previzibila situatia pe plan juridic în materie de vaccinare.
Oricum, este o situatie similara cu o stare de război și vaccinarea este necesara.
Observ ca premierul a inteles situatia bine.
,,Întrebat, după şedinţa de Guvern, dacă se gândeşte la o carantină pentru Bucureşti şi judeţul Ilfov, din cauza ratei mari de infectare, premierul interimar a răspuns că „nu în acest moment”, pentru că nu ar funcţiona."
[ link extern ]
Principala problemă este aceea ca oamenii nici nu înțeleg sa se protejeze.Este suficient ca o mica parte sa nu se protejeze și asa am ajuns la ceea ce avem astazi.Sa moara un om la 3 minute.
Insa, a devenit obositor si după atâta timp sa se tot respecte regulile.
Se analizează sa se mearga la.magazin pe baza certificatului verde,dacă am înțeles eu bine.
Este o problemă mare cu infectarea în magazine.
Nu știu insa daca se va putea juridic asa ceva.
Ar însemna că cei nevaccinați sa îți cumpere numai online produsele alimentare și nealimentare.
Pentru o luna cred ca ar funcționa un astfel.de act normativ intrucat ne aflam într-o situatie excepțională de risc pandemic extrem de ridicat.
Un act normativ cu titlu permanent nu ar fi sustenabil pe parte juridica deoarece s-ar încalca anumite drepturi...
Insa, o luna nu ar fi o problemă in actualul context epidemiologic.Cand moare un om la 3 minute ai motive temeinice sa edictezi un astfel de act normativ.
Este ca și cum ai accepta un genocid dacă nu iei masuri serioase ca Guvern.
Sunt curios ce va face guvernul.
Sa se dea un lockdown total s-ar distruge economia și nu ajuta.
Cei nevaccinați trebuie protejați altfel pentru ca ei ar fi cauza unui lockdown.