avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Rata de vaccinare în Danemarca este de peste 90%.
Și nu mai au probleme cu restrictiile.
La Realitatea Plus TV au spus asa.

Asta ziceam și eu, nu la 70%.
Este insuficient 70%.
S-a gândit pe un sistem vechi la 70% de medicii specialiști în asa ceva.

Va spuneam de Coasta de Azur la 98% vaccinare la turiști desi Franța avea grave probleme in vara.
România si-a luat țeapă.
Mulți au crezut ca valul 4 va fi în vara.
Eu am.zis de septembrie-octombrie.
În fine, e greu sa iti dai seama de anumite lucruri...chiar dacă ești acreditat oficial.de către stat.
Daca era simplu nu mai aveam pandemia...
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2021
Sunt de-a dreptul șocat ca unii internați se tem de vaccin mai mult decât de moarte.Nici pe patul de spital nu au inteles.
Este incredibil asa ceva, ce a facut acest virus chinezesc în tarile democratice.
Ce psihologi ar fi putut sa anticipeze asa ceva?
Cred ca și psihologii sunt depasiti psihologic de astfel de reacții umane psihologice.
Niciun psiholog nu putea prevedea în decembrie 2019 ca va fi atata nebunie psihologica.
S-a depasit orice limita previzibila.

Cat au putut sa fie de îndoctrinați.
Cat au putut sa fie de dezinformați.
Sunt curios dacă doamna respectiva va supraviețui.Vom.afla în câteva zile ca era cam supraponderala ceea ce nu este deloc bine pentru ea.
Pare relativ bine dar nu chiar.
Maine poate fi rău de tot.Oricum, acum nu se mai poate vaccina pentru ca este infectata.
Chiar nu pot sa înțeleg.

Ce putea sa facă Catu, Arafat sau Gheorghiţă...referitor la vaccinare?
Nimeni nu putea face nimic în aceasta privință.
Nu se poate face nimic daca oamenii nu inteleg și se iau după aiureli.
Este atat de trist încât nici nu poate fi reprodus asa ceva.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2021
Revenind la mesajul anterior.
Nu înțeleg de ce statul nu trimite psihologi ca sa vada exact care sunt problemele concrete.
Cei care refuza vaccinarea au motive diferite.
Nu toți invocă același motiv.
Au undeva un numitor comun dar exista anumite distincții pe plan psihologic.
De pilda, de ce s-ar teme o doamna internata în spital mai mult de vaccin decât de moarte sau de acest risc care poate fi iminent?
Am mai văzut azi la Mircea Badea, o chestie asemănătoare citată de pe undeva fără ca el sa fie de acord cu asa ceva.
Și anume, din stejar iese stejar, din vaccin o lumânare.
Este de fapt echivalentul.refuzului doamnei respective deoarece ei cred ca vaccinul ii ucide și nu virusul Sars-Cov-2.
S-a minunat și Mircea Badea de asa ceva.

Insa, se pare ca aceasta este problema de baza, oamenii se tem ca vaccinul ii ucide și nu virusul chiar dacă sunt infectati.
Nu are nicio logica asa ceva dar aceasta este realitatea faptica.
Fără a se rezolva aceasta problema oamenii nu se vor vaccina.

În tarile din Europa de vest, mesajul Papei a avut un foarte mare impact psihologic.
As fi curios sa stiu care este situația cu vaccinarea la catolici în România.
Nu cred ca exista statistica pe asa ceva dar ar fi interesant de știut.
Am inteles ca Israelul a depășit valul 4.
I-a ajutat vaccinarea cu a treia doză, au spus la Antena 3.

Insa, se afirma ca pot avea un val 5 deoarece 10% din israelieni sunt nevaccinați.
Se pare ca ei au ajuns la 90% vaccinați in total.
Dar, daca de abia la a treia doză au rezolvat este rău de România.
DSP a recomandat carantinarea județului Ilfov.
Și București se afla insa la aceeași rata de infectare.

Esențial este ca oamenii sa înțeleagă sa se ferească de virus și sa tina distanțarea fizica.
Degeaba s-ar întra în Lockdown dacă oamenii nu inteleg ce au de făcut.

Nu pare sa se vrea carantinarea Bucureștiului și îmi pare in regula sa fie asa.
Masurile.actuale sunt suficiente pentru București.

Nu cunosc insa situatia din Ilfov și poate ca acolo s-ar impune carantinarea.
Insa, oricum, tot ar veni în București cei din Ilfov și nu s-ar rezolva nimic.

De la Ilfov au apărut marile probleme in București.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)