In 2008 tatal meu a contractat un credit pe care nu l-a mai putut achita. Din 2010 acesta nu a mai lucrat si figureaza cu venituri 0.
In urma cu 3 ani el a mostenit un apartament pe care l-a transferat (in 2017), prin contract de donatie, pe numele meu (fiica sa).
Acum, in 2020, cand a primit detaliile executarii silite el nu are decat conturile in banca (cu poprire). Nu exista alte bunuri pe numele sau. Urmeaza sa ia pensie din care va incepe sa achite imprumutul.
Mentionez ca:
- nu figurez in contractul de credit al tatalui meu (eram minora)
- dosarul a fost inregistrat in Februarie 2020
Intrebarea mea este: poate fi atacata donatia?
Va multumesc!
Company Advising
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti termen de 15 zile calculat de la 1 iunie sa depuneti contestatie. Este cea mai buna metoda pentru a rezolva situatia definitiv. Incercati sa apelati la ajutor de specialitate si in baza actelor sa se formuleze contestatie.
Termenul de prescriptie este de 3 ani calculat fie de la data la care creditorul putea sa solicite rambursarea creditului - fie de la data ultimei plati. Oricum ar fi, din cele mentionate de dvs., s-au scurs 3 ani.
Donație minor
Jvs81
Buna .Va rog sa-mi răspundeți cum ar trebui sa procedez pentru a dona un apartament copilului meu minor .
Țin sa precizez ca lucrez in afara( Franța) și ... (vezi toată discuția)
Donatie
THEODORA30
Buna seara,sotul meu era proprietar pe o garsoniera de 1 an de zile si odata cu recensamantul cei de la o firma de recuperari l-au gasit cu un bun imobil au ... (vezi toată discuția)