avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... furt mega image
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

furt mega image

buna ziua! acum 5 luni, o prietena a furat dintr-un magazin mega image 2 produse in valoare de 25 de lei (in total). politia a fost chemata, am mers cu ea in calitate de martor la sectie, ni s-au luat amandurora declaratii si dupa am fost trimisi acasa. acum cateva zile, a primit din partea sectiei de politie un document in care se dispune incetarea urmaririi penale, intrucat nu exista interes public in urmarirea faptei. in schimb, astazi a primit o citatie din partea judecatoriei sectorului 3 in care este chemata in instanta in calitate de intimat in dosarul cu obiectul: confirmare renuntare urmarire penala. acum, intrebarea mea este: Ce se va intampla mai departe, avand in vedere ca respectiva nu reprezinta un pericol pt societate, nu are recidiva si nu s-a mai intamplat nimic in timpul cercetarii penale?
mulțumesc, și asta ar trebui sa fie ultima faza a "procesului", nu?

Ionut.ion a scris:

Pentru a confirma si un judecator ceea ce a decis procurorul de caz.
Asa "merge" justitia la noi.

Da, daca este de acord si judecatorul cu ce a spus procurorul.
Sa isi asigure apararea, in cazul in care instanta respinge cererea parchetului, se trimite dosarul la parchet si risca sa fie trimisa in judecata.
Nu își permite un avocat, poate primi din oficiu?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Sa isi asigure apararea, in cazul in care instanta respinge cererea parchetului, se trimite dosarul la parchet si risca sa fie trimisa in judecata.

De principiu, nu primeste.

Alte discuții în legătură

Am sustras din magazinul kaufland , produse in valoare de 270 ... ElenaConstantinqwety ElenaConstantinqwety Am sustras din magazinul Kaufland , produse in valoare de 270 lei , le am băgat in ghiozdan îndreptându ma spre casele self service unde am plătit un ... (vezi toată discuția)
Dosar penal oscumpyka oscumpyka Buna ziua..am si eu o intrebare....in urma cu un an am fost batuta de fostul meu concubin {asa il pot numi pentru ca nu am fost casatoriti } -tatal fetitei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am o intrebare simpla. am primit o decizie de la ... lorentzo lorentzo Buna ziua ! Am o intrebare simpla. Am primit o decizie de la procuratura de neincepere a urmaririi penale pentru un caz banal si am fost somat sa platesc 100 ... (vezi toată discuția)