avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare apart
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare apart

Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a decedat. Dacă vindem apartamentul, ce procent revine fiecăruia? Iar dacă fratele nu vrea sa vândă deoarece vrea o cota parte mai mare, îl putem vinde fără acordul lui?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:52, 24 Iunie 2020
Teoretic da. Practic care este actul de proprietate care îi atestă dreptul asupra cotei respective și în baza căruia să o transmită?
Acesta este și scopul dezbaterii succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar partile fratilor lorycik_bv lorycik_bv Buna ziua , Parinti mei au cumparat un apartament impreuna iar intre timp mama a murit , eu mai am inca trei frati si as dori sa cumpar partile lor dar tatal ... (vezi toată discuția)
Pot vinde casa parinteasca fara acordul fratelui? Bambi4true Bambi4true Detin cota parte din apartamentul parintesc ( mostenire de la tata ) pe care eu si mama vrem sa-l vindem, insa fratele se opune ( ca mai bine ia jumatate din ... (vezi toată discuția)
Succesiune al1n al1n Suntem trei frati. Parintii nostri au avut un apartament de doua camere confort 1 decomandat, proprietate personala. In anul 2002 parintii au donat cu act de ... (vezi toată discuția)