Buna ziua,
Am si eu o problema cu un contract de munca,daca puteti sa ma ajutati.Avem un salariat care a avut un contract de munca pe durata nedeterminata cu timp partial - 2 h/zi la firma noastra si un contract cu 8 h/zi la alta firma.Cu aprox. 2 ani in urma si-a incetet activitatea la firma cu 8 h/zi si a venit la noi cu program complet.Atunci s-a facut un act aditional la contractul cu 2 h prin care s-a modificat timpul de lucru si a fost inregistrat la ITM.Deoarece carnetul de munca era la Casa de Pensii pentru scanare, nu i s-a facut inregistrarea acestui act ad. in CM.Acum cand am reusit sa-i recuperam carnetul de munca, cei de la ITM ne spun ca am procedat gresit cand i-am facut act aditional si ca nu au cum sa inregistreze o angajare in carnetul de munca pe baza actului aditional la un contract incheiat cu mult timp in urma.Ar fi trbuit sa inchidem contractul cu timp partial si sa facem un contract nou, nu act aditional.Dar atunci de ce ne-au inregistrat acel act aditional fara nici o problema? De ce nu ne-au atras atentia atunci? Ce putem sa facem acum? Mentionez ca in tot acest timp i-au fost platite impozitele la timp si figureaza in toate raportarile cu program de 8 ore.
parerea mea este ca sunt obligati sa treaca in carnetul de munca acel act aditional chiar si dupa atata timp ... daca nu vor atunci poti intocmi actul aditional incepand din luna prezenta, dar i-as pune pe cei de la ITM sa imi semneze si o notificare in care explic de ce nu a fost depus actul aditional la timp (era carnetul la scanat) si de ce imi refuza ITM -ul inregistrarea acestuia cu data de acum 2 ani, anexand la ea actul aditional cu pricina.
Cel mai bine era ca atunci cand s-a produs modificarea sa fi mers la ITM pt vizarea actului, inregistrarea in calculator si in Revisal si dupa recuperarea carnetului se scria actul cu datele de atunci (acum cu Revisalul si inregistrarea in calculator nu mai este o problema completarea carnetului de munca, peste ceva timp nici nu va mai fi folosit)
Multa bafta.
Multumesc pentru raspuns.Asa am considerat si noi, dar la ITM ni s-a spus sa-i facem acum un contract de munca, iar pentru perioada de aprox. 2 ani care lipseste din cartea de munca sa-i eliberam o adeverinta de vechime.Altceva nu vor sa inregistreze in CM.
Actul aditional l-am inregistrat la vremea respectiva la ITM si l-am transmis si in Revisal, doar ca nu s-a facut inscrierea in carnetul de munca. Ei refuza acum sa inscrie actul aditional in carnet pe motiv ca angajarea se face pe baza de contract de munca si nu act aditional.
Problema angajare
Vioreld
Buna ziua. Am un salariat angajat la firma A cu 8 ore (functie de baza) si firma B cu 2 ore. De la 1 octombrie vreau ca la firma a sa aiba contract de 2 ore si ... (vezi toată discuția)