avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca retroactiv

Dacă o persoană a lucrat la o firmă fără contract de muncă i se poate întocmi acest contract retroactiv?
Cel mai recent răspuns: pdoina , utilizator 10:31, 22 Decembrie 2009
titiana a scris:

La ITM Bucuresti sector 1 procedeaza astfel ''caz concret":
se trece contractul cu 2 ore chiar daca se suprapune cu cel de 8ore (se specifica 2h) dupa care se trec toate actele aditionale la contractul cu 2 ore.

Cum se procedeaza? Dupa ce s-a facut inchidera contractului de 8 ore la firma "X" se trece cel de 2 ore la firma "Y" si in continuare actele aditionale?Sa ii spunem inspectoarei sa se consulte cu alti colegi deoarece suntem tot la sector 1
Stati un pic a durat ceva sa se faca o astfel de inscriere:
- la inceput ni s-a spus sa incetam contractul cu 2 ore, dar acesta era de 3 ani cum se putea inceta acel contract si din aceeasi zi sa incheiem unul cu 8 h?
- a trebuit sa ma duc personal cu codul muncii in mana, cu contractul cu 8 ore de la una din firmele din grup, cu cel cu 2 ore care era din acelasi timp ca si cel cu 8 ore, cu toate actele aditionale, cu decizia de incetare, nu am specificat ca inscrierile din carnetul de munca erau facute in cadrul societatii si nu erau corecte (asa ziceau ei).
- este adevarat ca a trebuit sa duc ceva munca de lamurire cu cei de la ITM, dar pana la urma au inteles ceea ce se spunea si aici pe forum, contractul de munca se modifica prin acte aditionale nu trebuie sa-l incetez ca sa-i modific - salariul, functia, durata, norma de lucru etc.
Cam asa au fost de acord cu inscrierile facute in carnetul de munca.
De ce inspector apartineti , daca angajatorul este din Bucuresti ? ... :)
Felicitari pentru reusita. Provincia inca nu a aflat despre aceasta procedura........;)
Multumesc.
Stiti care este problema?
Inca mai exista senzatia ca daca sunt angajati la stat stiu tot. Colegii mei m-au rugat sa nu ma duc la ITM ca poate vor fi de acord ca ei stiu mai bine, ca au mai avut situatii similare, ca inainte asa se proceda in firma incetau contractul cu 2 ore si incheiau un alt contract cu 8 ore.
Dupa 2 saptamani de incercari , rugaminti mai bine spus, m-am dus cu legea care spune clar cum putem modifica un contract, iar daca trebuie trecut si in carnetul de munca, cum sa trec un act aditional - act aditional la ce daca nu exista contract?
Ar trebui sa nu mai avem impresii gresite ei nu stiu chiar tot, iar de multe ori noi avem idei mai bune.
Bafta multa tuturor.

Alte discuții în legătură

Inregistrare in carnetul de munca cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, Am urmatoarea situatie: -un salariat lucreaza cu cim cu norma intreaga la firma x avand functia de economist si are cim cu 2 ore la firma y, tot ... (vezi toată discuția)
Problema angajare Vioreld Vioreld Buna ziua. Am un salariat angajat la firma A cu 8 ore (functie de baza) si firma B cu 2 ore. De la 1 octombrie vreau ca la firma a sa aiba contract de 2 ore si ... (vezi toată discuția)
Inscrierea in cartea de munca a schimbarii functiei de baza luca32 luca32 Am o angajata cu contract de munca cu timp partial. Pana luna trecuta aceasta angajata a avut functia de baza la alta societate, de unde a fost concediata. ... (vezi toată discuția)