Stiu ca in Codul Muncii scrie ca este interzisa concedierea persoanelor aflate in plata stimulentului de insertie ( exceptie falimentul si reorganizarea judiciara a angajatorului ), dar mai este un punct in care scrie ca este interzisa concedierea in primele 6 luni de la revenirea din CCC. Intrebarire mele ar fi:
1. Ce înseamnă 6 luni de la revenire in cazul in care revin la 1 an si 10 luni pentru a beneficia de stimulent? 6 luni din acel moment sau 6 luni de cand copilul implineste vaesta de 2 ani?
2. Daca ma intorc la 1 an si 10 luni si beneficiez de stimulent de insertie, interzicerea de concediere valabila este pe durata primirii stimulentului ( pana la varsta de 3 ani ai copilului ) sau primele 6 luni de la revenire?
3. Daca la revenire postul avut inainte de CCC este desființat, angajatorul imi poate oferi orice post ( inferior celui avut initial ) sau trebuie sa fie un post similar?
OUG 111/2010
art.25
.....
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul: a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserție prevăzut la art. 7 alin. (1);
....
(3) Interdicția prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu 6 luni, după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.
Stiu ca asta scrie in lege. Problema este cum se interpreteaza alin 3 din art. 25, 6 luni incepand de cand si ce legatura are cu stimulentul de insertie?
Pot fi concediata?
ank1307
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)