avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer prorietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer prorietate

Buna ziua,

Intrucat tatal meu are datorii mari si nu poate sa le plateasca, existand riscul unei executari silite in curand, mama a decis sa ii achite datoriile doar daca apartamentul aflat in proprietate comuna trece pe numele meu si al surorii mele. Cum putem face aceasta intr-un timp cat mai scurt? Credeti ca este o garantie reala pentru noi?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: airtobreathe , utilizator 12:46, 28 Decembrie 2009
Eu inteleg ca omul intreaba cum sa procedeze in situatia in care mama este dispusa sa achite in intregime datoria. Deci, daca este unica datorie pe care o are tatal in prezent, nu cred ca se mai pune problema de existenta unor creditori actuali si de ceea ce pot face ei.
Intrucat tatal meu are datorii mari si nu poate sa le plateasca, existand riscul unei executari silite in curand, mama a decis sa ii achite datoriile doar daca apartamentul aflat in proprietate comuna trece pe numele meu si al surorii mele

@NIon
Iata ca exista , totusi , niste rezerve , daca cititi atent.Plata e una valabila, insa sotia, justificand un interes ,(datoriile fiind comune ) intelege, totusi ,sa o efectueze in mod conditionat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
airtobreathe a scris:

Datoria este sigur doar a tatalui meu. Si intelegerea e ca mama ii va plati datoria in schimbul transferarii proprietatii pe mine si sora mea, ca sa nu mai fie apartamentul in pericol, pentru ca nu putem garanta ca nu va mai face alte datorii, nefiind un om de cuvant..
Dar un act de donatie mai poate fi revocat? In conditiile in care ne va fi donat de parintii nostri?

Va multumesc

Eu inteleg de aici ca datoria este doar a tatalui. In plus, spune ca exista riscul unei executari silite, nu ca s-ar fi inceput o executare. Eu remarcam doar ca intrebarea lui e simpla, fara sa contrazic parerile colegilor, care sunt foarte corecte. Ma gandeam doar ca, pornind de la ipoteza prezentata, e posibil ca aceste pareri sa-l fi descurajat, fara sa inteleaga exact ce poate face. In cazul in care se plateste integral datoria, nu vad de ce ar mai exista probleme, repet, in ipoteza data - fara alti creditori actuali.
Userul intreaba , in mod evident , de desfiintarea unui act.Iar obiectul actului il consituie un bun dobandit in timpul casatoriei (bun proprietate comuna in devalmasie ) . Totodata ,exista o conexiune cu aceasta creanta , intrucat avem in vedere niste raporturi intre soti , si , prin urmare , e una comuna.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc pentru raspunsuri, dar trebuie sa mentionez cateva lucruri: mama mea este in Italia de 5 ani, perioada in care s-a intors in tara doar 1 data (de frica). In tot acest timp i-a trimis in mod constant bani, chiar daca si tatal meu avea servici. In acest timp el a luat in rate niste obiecte electrocasnice, a folosit un car de credit, a luat un credit de la banca. O vreme si-a platit ratele, mama mea nestiind nimic de credit (nu a investit nimic in apartament, din contra, habar nu avem ce a facut cu banii..). De asemenea, a avut mereu restante la impozite, cheltuieli cu utilitatile, datorii platite de mine, de sora mea si de mama mea. Din ianuarie sta la bunica mea, fiind somer, asta dupa ce mama a refuzat sa-i mai plateasca datoriile. Apoi au urmat amenintarile ca pierde apartamentul daca nu ii trimite bani. Am aflat ca are datorii de peste 14.000 lei.. Mama mea s-a saturat de amenintari, s-a saturat sa-l duca in spate, asa ca singura solutie i se pare ca apartamentul sa fie pe numele nostru. Ea vrea sa ii plateasca toate datoriile, dar vrea o siguranta.
Daca reusim sa facem donatia si mama plateste toate datoriile, banuiesc ca nu ar fi alte probleme, nu?

Va multumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Act de donatie cristina2488 cristina2488 as avea si eu o intrebare daca se poate. mama a fost casatorita in trecut cu un barbat cu care are 2 copii, majori amandoi, ulterior au divortat, si s-a ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare cumparare poate fi atacat in instanta ? doinita234 doinita234 buna seara, am nevoie urgent de ajutorul dumneavoastra... Intrebarea mea este daca poate fi atacat un contract de vanzare cumparare in urmatoarea situatie ... (vezi toată discuția)
Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)