avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte identitate furata - Franta - copie legalizata pt ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte identitate furata - Franta - copie legalizata pt pasaport?

Buna seara,

Ma aflu pentru o perioada in Franta si mi-a fost furata cartea de identitate. Am depus plangere la politie si am primit un document cu care sa ma pot adresa consulatului.
Din cate am inteles, consulatul poate doar fie sa imi elibereze un titlu de calatorie cu care sa ma intorc in tara in maxim 30 zile, fie sa ma ajute sa fac o procura unei persoane din Romania care sa se ocupe de eliberarea noii carti de identitate.
Problema este ca as vrea sa evit pe cat posibil deplasarea in tara acum, in perioada pandemiei, pentru ca am peste 65 de ani si am probleme de sanatate, asa ca nu imi pot asuma riscuri. Pe de alta parte, daca aleg calea procurii, documentele necesare (certificat nastere, act spatiu etc) sunt la mine si nu am curajul sa le trimit prin posta in tara.
In schimb, am o copie legalizata a cartii de identitate. As putea, pe baza ei, sa obtin pasaport? (De pasaport se poate ocupa direct si simplu consulatul).
Cum altcumva as mai putea proceda?
Mentionez ca am mai depus copie legalizata a cartii de identitate si intr-un dosar in instanta si a fost acceptata.

Multumesc pentru ajutor.
Ați pus cele două link-uri fără nicio explicație suplimentară.
Să înțeleg că sunteți de părere că poate solicita pașaport CRDS în situația dânsei, care se află (după cum a scris în primul mesaj) doar pentru o perioadă în Franța?

Ar avea nevoie de aceste documente:
Documente necesare (de prezentat IN ORIGINAL și copie):

- dovada domiciliului din Franța se poate face cu unul dintre documentele de mai jos:
- pașaportul francez sau cartea națională de identitate franceza, IN ORIGINAL și fotocopie pentru persoanele cu dublă cetățenie (nu este necesară traducerea);
- titlu de sejur sau carte de rezident, IN ORIGINAL și fotocopie (nu este necesară traducerea);
recipisă care atestă solicitarea unui titlu de sejur, care înlocuiește titlul de sejur expirat sau pierdut (nu este necesară traducerea);
- certificat sau atestație de domiciliu, emis(ă) de primăria din localitatea de domiciliu, nu mai veche de un an (inclusiv declarație pe proprie răspundere, cu legalizarea semnăturii de către primar sau ofițerul de stare civilă) (nu este necesară traducerea);
- adeverință privind alegerea domiciliului, în măsura în care din conținutul aceteia reiese că este eliberată de către o autoritate a statului francez, fapt confirmat prin ștampilă și semnătura reprezentantului legal (nu este necesară traducerea);
- certificat de școlarizare prin care se face dovada că solicitantul este înscris într-o instituție privată sau publică cu scopul principal de a urma studii, inclusiv de formare profesională (nu este necesară traducerea);


Adeverința aceea de la poliție da, i-ar fi de folos în caz că ar avea ce e pe listă.
Poate nu am înțeles eu bine mesajul doamnei. Să vedem ce zice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca d-na se afla in Franta doar pentru o perioada limitata de timp si nu doreste sa ramana acolo pe o perioada mai mare nu este indicat pasaportul CRDS. Singura solutie este fie sa imputerniceasca pe cineva la ambasada/consulat - pe baza de titlu de calatorie, caz in care trebuie sa trimita in tara obligatoriu procura si actele in original- fie sa vina domnia sa in tara. Alta solutie nu are.
Așa este, nu are alte variante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate si certificat de naștere pierdute în anglia. cum pot obține pașaport românesc fără să vin în românia? Celinne Celinne Buna ziua, va scriu deoarece o cunostinta apropiata se afla intr o situatie complicata. Locuieste in anglia cu copii dar si a pierdut carte identitate, ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)