avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul și ștergere penalități de întârziere ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul și ștergere penalități de întârziere asociație proprietari

Buna ziua!
cota lunara de contributie la asociatia de proprietari este de aproximativ 900 lei; penalitatile de intarziere peste 5000 lei...
s a tot acitat si s a ajuns la soldul de 900 dar penalitatile au crescut....acestea nu se sterg cu timpul?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 12:54, 5 August 2020
BUNA ZIUA!
multumesc pentru raspunsul clar;
-da,datoria este mai mare de 3 ani adica penalitatile.......
-eu as indruma proprietarul dupa cele citite din raspunsul dvs sa si achite doar debitul
-din pacate sunt foarte multe asociatii in aceasta situatie,majoritatea locatarilor li s au taiat gazul,apa....au fost nevoiti sa si faca contracte direct cu furnizorii ;sau sunt asociatii care nu mai sunt functionabile de peste 4 ani,aceeasi situatie contracte individuale;
Solutia ar fi sa si achite debitul si penalitatile.....in instanta daca ar cere acest lucru de stergere s ar putea obtine?
multumesc!
Eu nu i-as incasa proprietarului numai intretinere.Adica asociatia l-a ajutat, i-a incasat intretinere ca sa scape si de alte penalitati, si el acum nu vrea sa plateasca??
penalitatile sunt mai mari decat intretinerea ,legea nu perimte acest lucru
OK. Daca administratorul v-a incasat numai intretinere , fara penalizarea aferenta, normal ca dupa cateva luni, penalizarea este mai mare.
Dar, ca sa fiti mai linistit, sa va dea detaliat toate datoriile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restante intretinere yume21 yume21 Buna ziua. Locuiesc intr-o garsoniera inchiriata. Am facut restanta pentru o suma de aprox.1500 ron, si dobanda 900 ron. Intrebarea mea ar fi ca la data de ... (vezi toată discuția)
Penalizari intretinere laura_dinu laura_dinu Buna ziua, locuiesc intr-un apartament de 3 camere, suntem 7 persoane dintre care 2 minori. Am avut niste probleme si nu am putut plati intretinerea la timp, ... (vezi toată discuția)
Penalizari la asociatia de proprietari camelia_neacsu camelia_neacsu Vreau sa stiu daca este corect ca penalizarea de la restanta de plata a cotelor de intretinere sa fie mai mare ca datoria (restanta ).Exemplu datoria 1.700 lei ... (vezi toată discuția)