Da, ati pus problema la un mod interesant.
Doar ca nu e vorba despre obligatia minorului, ci a mamei.
Aceasta este parte in proces si ea este cea obligata sa respecte hotararea.
Ar trebui sa se inceie un proces verbal de cate ori tatal isi ia copilul.Ar ajuta in caz de proces intrucat oricare dintre parinti poate minti si sa se evite o probatiune de-adreptul jenanta.
avocat Claudiu Lascoschi
Nu este reglementat asa ceva...
De aceea dreptul este o ramura dinamica..
Pe de alta parte, daca cand vine sa-l ia , copilul nu vrea sa mearga va sfatuiesc sa nu-l fortati, sa aduceti niste martori si sa promovati o actiune in restrangerea dreptului de vizitare .Atentie insa, ca trebuie sa demonstrati ca exista motive reale pentru care minorul nu dorereste sa fie lasat cu tatal sau.
Chiar si daca sunteti divortati , minorul are drepturi la aceeasi protectie ca si cei din familii nedivortate.
sesizati si protectia copilului , deoarece o avea colilul motive de refuza legatura cu tatl sau..
In mod normaltrebuie dispusa o expertiza psihologica pentru restrangerea unor drepturi.
Dar in Romania se poate orice si cand spun asta nu ma gandesc la un sens bun...
Martoripot exista dar pentru a combate o hotarare judecatoreasca iti trebuie cel putin argumente egale si pertinente.Dar iarasi va aduc aminte ca suntem in Romania...
avocat Claudiu Lascoschi
Doamna de mai sus pune exact punctul pe i, mama e obligata sa fie prezenta cu copilul la apel chiar daca tatal nu binevoieste sa-si faca aparitia cu lunile, in schimb initiaza actiune in instanta pentru reducerea pensiei alimentare de la 380 ron la un sfert din minimul pe economie, in conditiile in care are vila in Pipera, vila la Busteni si e plecat in America unde-mi imaginez ca nu moare de foame pe strada.
Toata lumea se grabeste sa te condamne ca nu pui copilul la dispozitia tatalui, bunicilor etc,care la un an sau doi isi mai amintesc ca au un nepot, dar pe nimeni nu intereaseaza ca un copil nu se poate creste cu un sfert din salariul minim pe economie si ca o relatie se construieste si se mentine prin prezenta nu prin absenta.
In fine, astea sunt legile, si probabil nu numai in Romania, de aceea parerea mea este ca cel mai intelept este sa te folosesti asa cum poti de ele sau mai bine zis sa te strecori printre itele legislative in masura in care se poate, si sa faci de fapt ce-ti dicteaza instinctul de mama ca e mai bine pentru copil, fara sa te raportezi la resentimente sau polite de platit cu fostul sot.
Exista aceasta lege speciala ce primeaza dreptului comun. Si prevederile din codul familiei apara drepturile copilului, dar aceasta lege a venit cu ceva nou, - audierea minorilor in camera de consiliu cu varste mai mici de 10 ani.
Este o lege care are ca fundament- interesul superior al minorilor- numai instantele de judecata trebuie sa fie un pic mai atente la acest aspect , si in sensul dorintei unui copil de a fi alaturi de unul dintre parinti, instantele facand greseala majora, in conditiile in care se dovedeste ca ambii parintii au conditii bune de crestere si educare a minorilor, se ocupa in aceeasi masura de copil, dar--- cu toate ca minorul spune- vreau la tata , instanta il incredinteaza mamei , ca asa e mai bine.
Pagina 4 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5