avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sunt in contradictie cu organul de cercetare cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sunt in contradictie cu organul de cercetare cu privire la 2 ...

Sunt in contradictie cu organul de cercetare cu privire la 2 articole din codul rutier ( oug 195/2002) ;
1- ''ART 72
(3) Traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate și semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la colțul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic.''
INTREBARE .... Este obligat sa se asigure un pieton care traverseaza strada pe zebra ,fara semafor ? ( politistul spune ca NU este obligat pietonul sa se asigure)

2- ''ART 6

În sensul prezentei ordonanțe de urgență, expresiile și termenii de mai jos au următorul înțeles:
1. acordare a priorității - obligația oricărui participant la trafic de a nu își continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obligă pe ceilalți participanți la trafic care au prioritate de trecere să își modifice brusc direcția sau viteza de deplasare ori să oprească; ''

INTREBARE ; Daca un autovehicul franeaza inaintea unei treceri de pietoni fara semafor ( 10 m de frana imprimata pe asfalt ) pentru a acorda prioritate unui pieton angajat in traversare ( traversare in fuga cu viteza de 8 km/ora ) si loveste pietonul ,autovehiculul oprindu-se pe trecere, soferul poate fi acuzat de neacordare de prioritate catre pieton ? (acordare a priorității - obligația oricărui participant la trafic de a nu își continua deplasarea ) Actionand frana ,cu urme pe asfalt de 10 m lungime nu inseamna insasi NECONTINUAREA DEPLASARII / ACORDARE DE PRIORITATE ?

ps .viteza autovehicul in momentul franarii aprox 41 km/h,,,,in localitate,,,,2 benzi pe sensul de mers ,trecere pietoni semnalizata si marcata , fara semafor,,,autovehiculul implicat in accident circula pe banda 2.


Va multumesc anticipat pentru ,raspuns.
Cu stima GEO
Ultima modificare: Joi, 20 August 2020
GEO GEO GEO, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:17, 24 August 2020
Stimate pamfletar, vă sugerez să folosiţi corect prepoziţile! Citez»a sublinia o exceptie de la regula impusa pietonului de a traversa strada«. Din cele scrise şi citate rezultă că există o regulă impusă pietonului DE A TRAVERSA STARADA! Incorect regula impusă pietonului este LA TRECEREA CĂII RUTIERE. Că este stradă, uliţă, alee ş.a.m.d. este lipsit de importanţă. IMPORTANTĂ ESTE REGULA DE RESPECTAT LA TRAVERSAREA şi nu de a traversa!
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
Mircea SCALAT, Contabil
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate d-le contabil, va foarte multumesc pentru corectiile gramaticale, deja am intrat pe jumatate in pamint de rusine. Daca-mi explicati si ce inseamna TRECEREA CAII RUTIERE, voi intra de tot. Imi pun si cenusa in cap. Dupa umilele mele cunostinte, traversarea este TRECEREA DE PE O PARTE PE CEALALTA a strazii. Eu am inteles ce ati vrut sa spuneti, dar, totodata, am invatat acum ca aici n-ai voie sa faci greseli, trebuie sa fii perfect.

Imi cer scuze in continuare, daca nu am pus toate virgulele cum trebuie. Stiu sigur ca si in alte postari am mai uitat asta. Si daca am mincat vreo litera sau am inversat litere, va rog din suflet sa ma scuzati si sa nu ma mai dati exemplu pe aici.

Dau o bere (Grimbergen Ambree Draught, daca va place ).
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea unui text din codul rutier lucien14 lucien14 Va salut si vin cu o rugaminte: ne trebuie un \"traducator autorizat\" care sa ne lamureasca putin in legatura cu traversarea pietonilor! Ce vrea sa spuna ... (vezi toată discuția)
Verisoara mea a suferit un accident de masina cu vatamare corporala xxdata xxdata verisoara mea a suferit un accident cu vatamare corporala praversa o intersectie pe ne samnalizata semaforic sau cu zebra atraversat pe la coltu intersectie a ... (vezi toată discuția)
Reglementarea trecerilor special amenajate fotachig fotachig buna ziua [EDITAT] intreabarea mea : unde am traversat eu mai era un pasaj pietonal ce trecea pe sub strada , este acesta considerat loc special amenajat ... (vezi toată discuția)