avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aranjament pentru a ne lua copiii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aranjament pentru a ne lua copiii

Buna ziua.Am si eu o intrebare.Ce pot face in cazul in care am descoperit ca o persoana din primarie,care se ocupa cu protectia copilului .a aranjat cu o persoana sa ii dea in plasament copiii nepotului ei.Precizez,copiii sunt ai barbatului cu care convietuiesc de un an de zile si care s=a chinuit singur sa ii creasca de 6 ani.Sotul meu a decedat si m-am casatorit cu acest barbat....deocamdata concubinaj,nu e divortat,sotia a lasat copiii si a plecat,Fiind singur nu a avut posibilitati sa divorteze.Multumesc anticipat,pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2020
scornelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: scornelia , utilizator 17:17, 1 Septembrie 2020
Asa voi face.Multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici sa nu vina, pentru ca nu au ce sa caute in casa dumneavoastra sau a barbatului cu care convietuiti.
Faceti poze incepand de la camara cu alimente, frigider/congelator plin, mancarea gatita zilnic, diverse activitati pe care le faceti impreuna si sunt pline de fericire, etc...
Da, este imperios necesar sa consultati un avocat in caz ca vi se solicita ceva din partea Directiei de Asistenta a Copilului.
Nu trebuie sa fie interesul celor de la Asistenta Copilului de a da copiii in plasament daca au conditii in familie (si din ce spuneti dumneavoastra, se vede ca sunt).
Luptati pentru acesti copilasi.

Liliana Gradinaru a scris:

Daca mai vin sa va hartuiasca, inregistrati discutiile. Si intrebati-le direct de ce le spun copiilor toate lucrurile acelea.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
scornelia a scris:
Copiii sunt la noi, sunt doua fetite de 9 si respectiv 11 ani .

Înțeleg că aceste fetițe au un tată (bărbatul nedivorțat cu care trăiți dvs.) plecum și o mamă, dar mama este plecată ... prin țările calde. (nu se știe unde ar fi, dacă este adevărat ceea ce povestiți dvs.).

Urgent, tatăl copilelor ar trebui să promoveze o cerere de divorț și să solicite exercitarea (exclusivă) a autorității părintești (exclusivă - dacă este adevărat că mama lor este plecată și nu a mai dat vreun semn de viață) și să mai ceară și stabilirea locuinței minorelor la el.

Astfel, fetița de 11 ani va trebui să fie ascultată de către instanță. Și până se judecă cerere s-ar putea să împlinească și cealaltă fetiță vârsta de 10 ani. Sau, oricum, judecătorul poate (nu mai este obligat) să audieze și minora de 9 ani. (Ascultarea minorului care a împlinit vârsta de 10 ani este obligatorie).

Repede!

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2020
romascanu, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am postat un raspuns, dar în mod bizar, nu apare...

Mai încerc o dată.

Urgent, tatăl minorelor să promoveze o cerere de divorț (înțeleg că mama copilelor este plecată pe nu se știe unde).
Să solicite exercitarea autorității părințești (eventual exercitarea exclusivă a autorității părintești - dacă este adevărat că mama lor nu se știe pe unde ar fi).
Și să mai solicite și stabilirea locuinței minorelor la el.

Instanta este obligată să audeieze minora de 11 ani. Și poate să audieze și minora care are acum 9 ani (până se judecă cererea de divorț, s-ar putea chiar să împlinească 10).

În acest fel - cu un dosar pe rol - care are ca obiect (si) exercitarea autorității părintești, blocați orice ... intenție din cele ce ziceți că s-ar întâmpla pe acolo.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea copilului minor catre un "tert" cadriancosmin cadriancosmin Buna seara, Situatie: X(Barbatul) si Y(Femeia) traiesc in concubinaj, iau nastere 2 copii (in prezent minori).Fetita 5 ani, baiatul 2 ani. Femeia pleaca de ... (vezi toată discuția)
An nou fericit! eu si sotul suntem in divort... de comun acord ... Gabriel's Gabriel's An nou fericit! Eu si sotul suntem in divort... De comun acord eu ca mama vreau tutela fetei...absoluta daca se poate! Este posibil sa o obtin? Avocata ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Loredana Diaconu Loredana Diaconu Cum obtin custodia copilului si ce acte imi trebuie? La cine apelez prima data? (vezi toată discuția)