avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Avem.la subsol o țeavă de apă rece care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Avem.la subsol o țeavă de apă rece care e pe cale ...

Buna seara,
Avem la subsol o țeavă de apă rece care e pe cale să se spargă, s -a afisat un anunt ca fiecare ap sa plateasca sumă de 240 lei,ca un vecin va repara acea teava. Este legal? Legal, stiu ca se ia oferta de la 2-3 firme autorizate .
Ce garantie am ca vecinul nu face precum Dorel si la anul .sau peste câteva luni acea teava nu se va deteriora?
Am sesizat către departamentul primăriei ce se ocupa cu Asociațiile astept si de acolo un raspuns.Cine este autorizat sa execute lucrarea?
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
f1i2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 09:54, 28 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Nu stiu ce părere au vecinii, dar nu ma pot obliga sa achit o sumă pe care o vor ei, cum vor ei, ca e mai ieftin...cred ca avem de lucru la mentalitate.
latka a scris:

OK, daca acea lucrare va costa 340RON de apartament, dvs. si ceilalti vecini veti fi mai multumiti , doar pentru faptul ca exista garantia pe executie ? Daca da, fara obiectii, si sfatul meu e sa cautati firma prestataoare de astfel de servicii. Din experienta din asociatiile pe care le stiu, lumea se multumeste cu un pret mai mic.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa stiti ca pot. Sunteti in minoritate. Legea nu va scuteste de plata, daca va opuneti. Asta daca acea lucrare e facuta legal. Pe dvs. va nemultumeste ca ar face-o vecinul ? Poate ca lucreaza de o viata intr-un domeniu in care instalarea unei astfel de tronson de teava e floare la ureche. La ce materiale si adezivi sunt azi, oricine cu spirit practic si abilitati tehnice devine instalator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai cititi odata, plătesc dar sa se faca cu firma.

latka a scris:

Sa stiti ca pot. Sunteti in minoritate. Legea nu va scuteste de plata, daca va opuneti. Asta daca acea lucrare e facuta legal. Pe dvs. va nemultumeste ca ar face-o vecinul ? Poate ca lucreaza de o viata intr-un domeniu in care instalarea unei astfel de tronson de teava e floare la ureche. La ce materiale si adezivi sunt azi, oricine cu spirit practic si abilitati tehnice devine instalator.

Eu am inteles ca platiti, insa parerea dvs. nu conteaza. Asta inseamna ca sunteti in minoritate. Ce vrea majoritatea in asociatie se va impune.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema se rezolva la nivel de asociatie. Aveti fond de reparatii? Daca da, de ce nu-l folositi? Eu locuiesc intr-un bloc dat in folosinta in 1974 ( primii locatari s-au mutat in 1974 in noe.-dec. , eu m-am mutat in sept. 1975, deci luna viitoare fac 45 de ani de locuit in acest bloc...) de-a lungul timpului, atata timp cat la asociatie nu au fost probleme, presedintii care au fost s-au preocupat sa fie totul bine, lucrurile s-au desfasurat de la sine, fara probleme. Si noi am inlocuit la subsol tevi, coloane, racorduri de scurgere, am montat pe scari automate de lumina, am amenajat la intrare cu gresie, balustrade si plan inclinat pentru cei cu handicap,etc. etc. cu oameni din bloc priceputi, unii si autorizati ( lucrau la institutii de profil ), si astfel am scutit niste bani dati aiurea unor firme, care-ti pun multe cheltuieli suplimentare - multe legale, ca de ex. salariile oamenilor, CAS, cota profit, impozite,...etc. etc. iar materialele cu care vin firmele nu ai garantia nici ca sunt cele mai bune nici ca sunt cele mai ieftine, nu ai nicio garantie in acest sens. Noi am achizitionat materialele necesare, iar lucrarile ( majoritatea din ele ) le-am facut, asa cum v-am spus, cu locatari din bloc.Deci, in concluzie, daca presedintele asociatiei d-vs. este om de inteles, apelati la vecini ( care ar trebui sa fie de buna credinta ) , vedeti cine se pricepe la instalatii, stabiliti ce materiale sa achizitionati, si sa faceti lucrarea. Este o lucrare care se poate face in regie proprie, ca sa spun asa. Doar daca trebuie inlocuita coloana principala cu apometrul de la intrare ( care este al regiei de apa ) atunci va trebui sa apelati la cei de la regia de apa, ca sa intrerupa alimentarea generala,..demontare apometru principal...etc. etc.

Alte discuții în legătură

Teava comuna sparta silviana13 silviana13 Am fost anuntata de vecina de la et 1, (eu locuiesc la et2 ) ca ii curge apa in bucatarie.Ea a anuntat administratorul care a inchis apa calda si a spus ca ... (vezi toată discuția)
Cine plateste schimbarea coloanei principale de apa rece, asociatia sau proprietarii in cauza? batalin batalin Buna ziua, In urma cu 2 luni s-a spart conducta de apa rece de la baie. Am sesizat asociatia, care bineinteles ca nu s-a grabit deloc sa o repare. Drept ... (vezi toată discuția)
Teava comuna sparta Monicaluis Monicaluis Ma puteti ajuta cu un raspuns? In cazul in care o teava comuna se sparge la nivelul apartamentului meu, eu sunt obligata sa chem un instalator sau ... (vezi toată discuția)