avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clauza de confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clauza de confidentialitate

buna ziua,

As dori sa stiu daca este posibil ca obiectul contractului de munca sa fie considerat informatie confidentiala? mai exact, functia si atributiile angajatului pot fi considerate informatii confidentiale?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: deborahgbitzu , utilizator 15:42, 23 Septembrie 2010
1. Functia nu are cum sa fie confidentiala. Confidentiale pot fi informatiile despre firma, despre modul ei de organizare, cifra de afaceri, salariile personalului, clientii etc.
2. In C.V. este normal sa treceti functiile avute, pentru a scoate in relief experienta dvs.
va multumesc
Prin clauză de confidenţialitate, potrivit art. 26 alin. 1, părţile convin ca, pe toată durata contractului individual de muncă şi după încetarea acestuia, să nu transmită date sau informaţii de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului, în condiţiile stabilite în regulamentele interne, în contractele colective de muncă sau în contractele individuale de muncă.
Clauza de confidenţialitate poate să vizeze pentru salariat o sferă mai largă de informaţii decât cea avută în vedere prin conceptele de "informaţii clasificate" şi "secrete de serviciu".
mircea30 a scris:

din cate am inteles, pot fi considerate ca fiind confidentiale informatiile dobandite pe parcursul desfasurarii contractului de munca (daca exista un acord in acest sens) dar nu poate fi considerat confidential contractul in sine (mai exact functia si atributiile care sunt trecute in mod normal in cv) - mentionez ca lucrez la o firma privata, nu in cadrul armatei

va multumesc,


Are dreptate dl.Valeriu.
Puteti sa treceti in cv informatiile necesare pentru a demonstra:
1. experienta profesionala
2. experienta similara
De exemplu (si nu stiu daca este cazul dvs.) trebuie sa treceti in cv lucrarile, proiectele la care ati participat si la care ati avut anumite atributii (coordonare, control activitati). Nu este nimik ilegal.
Avand in vedere toate info mai sus mentionate .... va rog sa va uitati la urmatorul paragraf, poate dumneavostra intelegeti ceva si puteti sa il "traduceti"

"Salariatul se angajaza sa pastreze confidentialitatea, cu privire la toate informatiile referitoare la activitatea Angajatorului si/sau la documentele privind activitatea Angajatorului care, in caz de dezvaluire, ar putea prejudicia Angajatorul.
Daca Salariatul nu respecta obligatiile de mai sus, se va considera ca acomis o grava greseala profesionala, acest lucru dand dreptul angajatorului sa rezilieze prezentul contract.
Conform prezentului articol sunt considerare confidentiale toate informatiile, oricare ar fi forma lor de prezentare (orala, scrisa, suport magnetic, electronic, grafic, numeric etc.), de al caror caracter Angajatorul l-a informat pe Salariat sau care, in mod obisnuit, sunt considerate a fi confidentiale in cadrul dezvoltarii activitatii Angajatorului ."

nu inteleg .... ce e confidential si ce nu .... ce ar trebui sa inteleg ?!
Multumesc anticipat, ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnare contract confidentialitate pe termen nelimitat alexandrubirtoc alexandrubirtoc Buna seara. Mi se cere la firma la care lucrez sa semnez un contract de confidentialitate VALABIL PE TERMEN NELIMITAT. (toata viata) In cazul in care este ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate utilizatornou_2014 utilizatornou_2014 Buna ziua, Sunt managerul unei firme mici, cu cativa angajati, cu ceva timp in urma am aflat ca sunt scurgeri de informatii din partea angajatilor catre ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Buna ziua! Sunt la inceput de drum la Resurse Umane si am deja niste intrebari.:\"> Doamna noastra directoare vrea ca ptr managerii firmei sa introduca o ... (vezi toată discuția)