avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neincalzirea unui apartament in condominiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neincalzirea unui apartament in condominiu

Ma intereseaza pasii si baza legala actionarii in justitie a unui vecin/proprietar de apartament care nu isi incalzeste apartamentul, situatie ce imi creeaza probleme grave de disconfort, sanatate si de cheltuieli.
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 14:34, 27 Decembrie 2009
Va voi tine la curent d-le Armenteros. Ar fi mai simplu pentru dvs. daca v-ati documenta cat de putin in legatura cu problema ridicata si dupa aia sa emiteti judecati. Apartamentul vecin este debransat de 3 ani de la orice sursa de incalzire. Fiti convins ca fac tot ce e posibil pentru indepartarea periodica a mucegaiului. Si va asigur nu e tocmai cea mai placuta ocupatie.
Un apartament debransat ..asigura o izolare termica mult mai mare decat orice izolare termica a unui perete exterior.
La aparitia mucegaiului sunt alte cauze..ce nu depind de ap .vecin.
Si in instanta oricine poate dovedi ca are o sursa de incalzire.Asa ca ,mai bine ar fi sa se cheltuiasca pt izolarea interioara a peretelui,decat pe ch de judecata.
proprietaru a scris:
Si in instanta oricine poate dovedi ca are o sursa de incalzire.

Asa o fi, dar trebuie si folosita. O expertiza tehnica face minuni in domeniul asta, sa stiti! :)

Asa ca ,mai bine ar fi sa se cheltuiasca pt izolarea interioara a peretelui,decat pe ch de judecata.

Sigur, intotdeauna e mai usor/bine sa fugim decat sa ne cerem respectarea drepturilor. Lasa, ma, ca merge-asa, nu?
Dle Stefan:
Sunt constient ca indepartarea mucegaiului nu este ceva placut, insa nu e placut sa invinuiti pe altii de aparitia mucegaiului.
Oricum, ca sa nu o mai lungim... astept sa vad cum se solutioneaza acest caz. Din punctul meu de vedere, in instanta nu aveti nicio sansa dle. Stefan. Dar... repet, astept. Timpul le rezolva pe toate.

Dna Lisievici
Ati scris: "Dreptul fiecaruia se intinde numai pana acolo unde se intalneste cu drepturile celorlalti, nu mai mult"

Cred ca aici ati privit total egoist problema. Ati vrut, probabil, sa folostiti interesul fiecaruia se intinde numai acolo unde se intalneste cu drepturile celorlalti.
Dar cu DREPTUL MEU, de a nu plati ceea ce nu consum, cum ramane? De aceea sunt atat de "anti".
De aceea exista contorizare. Sa platim fiecare cat consumam. Omul acela nu locuieste acolo, nici nu a vrut sa inchirieze, probabil, si atunci s-a deconectat de la sistem, tocmai pentru nu a plati de ceea ce nu beneficiaza.

Ati scris: Sigur, intotdeauna e mai usor/bine sa fugim decat sa ne cerem respectarea drepturilor. Lasa, ma, ca merge-asa, nu?"

Dar nici sa fug dupa vecini sa-mi asigure mie confortul dorit stimata doamna nu cred ca e corect. Si aici se pliaza foarte bine situatia acelui vecini de care va vorbeam, numai ca dvs. nu cred ca ati inteles-o.
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
Armenteros, utilizator
daca pe peretii exteriori se formeaza mucegai..pe cine dam in judecata?


Prin montarea termopanului aparitia mucegaiului creste cu peste 80%,datorita efectului de sera creeat. Daca vecinul are o temperatura cu 1-2 grade mai putin,condensul se produce pe acel perete.Indiferent de situatie,condensul tot apare, indiferent de ..pozitia peretelui.

Alte discuții în legătură

Apartamente alaturate neincalzite dinculeana dinculeana Buna ziua, Am si eu o problema . Locuiesc la etajul 3 al unui bloc care este debransat de la sistemul centralizat de caldura din anul 2003-2004. Aproape ... (vezi toată discuția)
Incalzirea unui apartament maria-mihaela maria-mihaela Buna ziua. Exista vreo lege prin care sa pot obliga un vecin din bloc, cu care am perete comun si care nu a locuit niciodata in apartament, in ultimii 8-9 ani, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ... Giulianisi Giulianisi Buna ziua, Exista o reglementare legala referitoare la inchiderea ferestrelor de la subsol pe perioada anotimpului rece? Locuiesc la parter si in fiecare ... (vezi toată discuția)