avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! Asociatia are 10 apartamente. S-a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! Asociatia are 10 apartamente. S-a prezentat o oferta ...

Buna seara! Asociatia de proprietari are 10 apartamente. S-a prezentat o oferta de reparare a hidroizolatiei, la un pret foarte mare, acopetita oarecum de alte doua contra oferte si mai mari. Au fost aduse si alte doua oferte de patru ori mai ieftine, dar nu sunt luate in considerare. Majoritatea (7 apartamente) doreste sa se mearga pe acea oferta foarte mare. Nu conteaza cum au fost convinsi. Intrebarea mea este: Poate o majoritate sa impuna alegerea unei oferte la un pret foarte mare si sa impuna si celor care sunt impotriva aceasta? Sau vor face lucrarea, suportand ei diferenta? Asa mi s-ar parea normal ... daca refuzi ofertele de bun simt, sa iti asumi si cheltuiala. Va multumesc anticipat pentru suport!
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2020
jessie_alx, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:48, 23 Septembrie 2020
Mai organizati o adunare generala, daca sunteti ferm convinsa ca veti obtine o alta majoritate. Nu va opreste nimeni.
In privinta hidroizolatiilor, daca veti cauta pe site-ul Dedeman despre membranele bituminoase veti gasi diferente intre membrane si de 5 ori pretul pe metru patrat. Sunt membrane cu lipire la cald sau, chiar autoadezive, la rece. Unele au o durata de viata spre 20 de ani.
[ link extern ]
[ link extern ]
Daca vreti sa faceti o analiza comparativa intre niste firme, cereti macar acelasi tip de membrana, dar nu cea mai ieftina, de 4 RON/mp.
Sau alegeti solutii mai noi:
[ link extern ]
Problema este ca au refuzat orice oferta da lucrare cu membrane. Nu vor lipituri. Vor aceasta solutie foarte scumpa care presupune turnarea unei spume cauciucate dintr-un capat in celalalt. Nu era deloc vorba de membrana ieftina.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
jessie_alx, utilizator
Dacă e o opinie majoritară, nu va puteți opune, doar dacă există vreun regulament intern care descrie cum se atribuie un astfel de contract de reparație.

jessie_alx a scris:

Problema este ca au refuzat orice oferta da lucrare cu membrane. Nu vor lipituri. Vor aceasta solutie foarte scumpa care presupune turnarea unei spume cauciucate dintr-un capat in celalalt. Nu era deloc vorba de membrana ieftina.

Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
latka, moderator
Daca s-a votat asa nu puteți decat sa conteastati in justitie.
Este posibil sa se fi mers pe spaga si din acest motiv sa se prezinte situatia asa.
Vedeti exact care sunt motivele pentru care s-a ales oferta cea mai mare intrucat trebuie sa existe motive temeinice.
De pilda, daca este o firma foarte serioasa și face lucrari foarte bune și fara probleme ar avea ei dreptate.
Daca este o firma neserioasa si face o lucrare proasta nu va răspunde nimeni din asociatie.

De pilda, când angajeaza avocat asociatia alege oferta cea mai scazuta si nu pe cea mai mare indiferent de renumele avocatului ceea ce face extrem de curioasa alegerea lor in cazul dvs.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu toate ofertele ieftine sunt avantajoase din punct de vedere al materialelor utilizate
In cadrul asociatiei de proprietari,majoritatea dispune iar minoritatea detine obligatia sa respecte hotararea acestora

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie acoperis mia_bv mia_bv Este vorba despre hidroizolatia acoperisului casei liftului . Din cate stiu asta intra la bunuri comune ale imobilului . Problema este ca asociatia sustine ca ... (vezi toată discuția)
Contributie locatari la reparatiile terasei blocului ContSters310851 ContSters310851 Buna ziua! As dori sa stiu daca asociatia de locatari poate sa-mi impuna, de fapt pe mine m-a pus in fata faptului implinit, sa platesc o anumita suma (cota ... (vezi toată discuția)
Stau la ultimul etaj si imi ploua in casa criserb criserb Buna ziua, Dupa cum spune si titlul, stau la ultimul etaj si imi ploua in casa. A inceput sa ploua tarziu in toamna, nu am mai avut timpul necesar ... (vezi toată discuția)