avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Închiriere regim hotelier: ce poate face proprietarul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Închiriere regim hotelier: ce poate face proprietarul deranjat?

Bună tuturor,

Am citit și răscitit toate răspunsurile care au fost date la o întrebare pe care o am și eu:
Este necesar acordul proprietarilor direct afectați în cazul unei închirieri în regim hotelier?
Am citit și prevederile Legii Asociațiilor de proprietari.
Și tot degeaba :)

Proprietarul apartamentului situat sub al meu închiriază în regim hotelier. Problemele (legate, firește de zgomot) nu sunt constante. Se întâmplă o dată-de două ori pe lună, în funcție de tipul de chirirași. Fie este vorba de muzică, fie este vorba despre faptul că stau și vorbesc, cântă, înjură, râd toată noaptea. Practic e ca și cum aș fi cu ei în pat. Sub vecin nu stă nimeni, e un apartament gol, deasupra mea locuiește nimeni. Practic, sunt singura care se plânge, pentru că ceilalți vecini au camerele dispuse pe cealaltă parte a blocului. Nu am chemat Poliția, le-am trimis doar un memoriu în care le-am povestit situația. Eu am crezut că mă voi înțelege cu proprietarul, că îi explic și că va lua măsuri. Asta și pentru că am luat în considerare că zgomotul nu e permanent. Am greșit :) Nu m-am înțeles, ba chiar am fost acuzată că îi hărțuiesc. Cum știți deja, nu e cazul de hărțuire pentru că nu am ce câștiga din situația asta. Doresc doar liniște. Am sesizat Asociația de proprietari, am trimis filme în care este surprinsă situația la diverse ore. Asociația a sesizat Poliția, dar am primit răspuns că cu ocazia verificărilor nu s-au sesizat problemele invocate de mine. Așa și era, pentru că în perioada respectivă au fost chiriași de bună credință.
Știți care e parodoxul? Proprietatea are review-uri de genul: 2un loc liniștit”, ”am apreciat foarte mult liniștea” etc :) Acestea, de la chiriașii de bună credință.
Asta e problema, în fond: închirierea în regim hotelier are o esență diferită de cea pe termen lung. Chiriașii sunt diferiți și diverși. Din acest motiv, cred că ar fi nevoie de o legislație clară.
Cum mă pot apăra?
Dacă chem poliția chiar dacă nu e muzică, ci sunt doar oameni care vorbesc tare toată noaptea de mă trezesc din somn e un motiv suficient?
Până la urmă: e sau nu nevoie de acordul vecinilor? Sunt 2 tipuri de explicații diferite.
Cum au rezolvat situația alți proprietari ca mine?
Ce se întâmplă cu noua Lege a Turismului despre care se vorbea anul trecut?
Eu nu mai contactez proprietarul sau chiriașii. Efectiv, tot eu sunt cea umilită. Cu tot cu bunele mele intenții!

Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2020
orbitor, utilizator
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 14:00, 25 Noiembrie 2023
Bună ziua,

Asociația de proprietari nu-și poate da acordul în lipsa acordului proprietarilor care se învecinează pe orizontală și verticală cu apartamentul respectiv. deci ordinea este: acord de la vecini, apot acord de la Asociație.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

uite ca alti au reclamat si a venit au constat si amendat .
Asa ca se poate sa scapati de regimul hotelier din bloc.

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Noiembrie 2023
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi foarte zgomotosi DOG94 DOG94 Salut, întâmpin o problemă cu niște presupuși chiriași. Folosesc termenul \"presupuși\" pentru că nu sunt sigur că locuiesc acolo în mod legal. ... (vezi toată discuția)
Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Vecinii inchiriaza in regim hotelier fara acord Valeriu28 Valeriu28 Buna ziua, caut un sfat: vecinii de deasupra inchiriaza de 3 luni apartamentul in regim hotelier, fara acordul vecinilor directi sau al asociatiei, pe care din ... (vezi toată discuția)