avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Pentru un testament intre soti, trebuie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Pentru un testament intre soti, trebuie neaparat sa ...

Buna ziua
Pentru un testament intre soti, trebuie neaparat sa fie specificate bunurile imobile sau merge varianta generala: las toate bunurile imobile si mobile, ce se vor gasi....
Este vreo diferenta intre varianta generala si cea specifica?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:30, 12 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce taxe?
Onorariul notarial pentru autentificarea unui testament este același (cca la 100 lei, dar variază de la notar la notar).
El nu depinde de conținutul testamentului sau de ... inteligența cu care a fost scris.
Oricum, ar fi preferabil să vă gândiți bine (eventual să discutați cu un avocat), ca să nu lăsați supravietuitorului și vreun proces (lucru pe care îl riscați dacă vreți ca TOATE bunurile să rămână supraviețuitorului, dezmoștenindu-vă copiii).
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
romascanu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns.
Intentia noastra este urmatoarea: bunurile noastre, facute impreuna sau separat, vor ramane copiilor in cota egala, numai dupa moartea ultimului sot. Am inteles ca , un testament , reduce la 1/2 cota reala, daca vreunul contesta si creeaza probleme parintelui supravietuitor. Am vazut atatea cazuri in care, copii iubitori, au facut mizerii parintelui supravietuitor... Multumesc
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt la fel de multe și cazurile in care părintele supraviețuitor se îndrăgostește, și lasa tot noului partener sau copiilor acestuia.
In defavoarea propriilor sai copii.
Parerea mea este să lăsați lucrurile asa cum sunt.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum spunea colega Romascanu mai sus, nu va puteti dezmosteni copiii, ca ii creati o situatia si mai grea sotului ramas in viata daca vor copiii sa atace testamentul. Mergeti sa vorbiti cu un avocat, sa calculati drepturi si cote, sa vedeti cum puteti evita, pe cat se poate, durerile de cap.
Nu se poate ca sotul supravietuitor sa ramana cu tot, v-a aratat colega raluk0207 mai sus de ce.
Orifaceti un testament gandit bine ori lasati lucrurile asa, ca ce doriti sa faceti asa, generic pare mai rau la o prima vedere.
ok. multumesc Aveti partial, dreptate. S-au vazut si destule cazuri cand , sotul supravietuitor ''s-a indragostit si...''
Noi, pur si simplu, dorim ca sotul supravietuitor, sa nu fie deranjat, in posesia sa, practic munca sa de o viata.

Alte discuții în legătură

Testamentul intre soti schimba cotele de mostenire la succesiune? lucian1956 lucian1956 Buna ziua, Doi soti, avand doi copii, isi fac testament unul altuia. \"Las sotului meu (sotiei mele) ... toate bunurile mobile si imobile ce se vor gasi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt căsătorit ,și am doi copii. de asemenea, soția ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Sunt căsătorit ,și am doi copii. De asemenea, soția este in viața. Avem dobândite, împreuna cu soția mea, mai multe proprietăți ,pe toate ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)