avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Pentru un testament intre soti, trebuie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Pentru un testament intre soti, trebuie neaparat sa ...

Buna ziua
Pentru un testament intre soti, trebuie neaparat sa fie specificate bunurile imobile sau merge varianta generala: las toate bunurile imobile si mobile, ce se vor gasi....
Este vreo diferenta intre varianta generala si cea specifica?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:30, 12 Octombrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg, trebuie insa precizat ca legea spune ca nici parintii nu trebuie deranjati in dreptul lor rezervat. Nu inteleg partea unde nu am dreptate, daca imi precizati, va clarific.
Inca odata, aveti cele doua variante legale.
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
maria v a scris:
Viata a demonstrat ca, oricat de bun ar fi, copilul tau se poate intoarce impotriva ta.


Și ce anume vreți să le demonstați copiilor dvs. ... prin moarte?
Imaginați-vă că ați putea privi ... de dincolo. Cum vedeți comportamentul copiilor dvs. față de părintele rămas în viață, după ce vor constata că le-ați făcut o nedreptate? (eventual vor constata la înmormântarea dvs. - căci nu ne-ați povestit că-i veți aduna la o masă rotundă să le povestiți ce vreți să faceți).
Vor fi fericiți și se vor comporta exemplar cu cel rămas, nu-i așa? O să fie ... profeție autoîmplinită.

maria v a scris:


S-au vazut si destule cazuri cand , sotul supravietuitor ''s-a indragostit si...''


Asta- i varianta fericită. Există și Alzheimer...


Noi, pur si simplu, dorim ca sotul supravietuitor, sa nu fie deranjat, in posesia sa, practic munca sa de o viata.


Nu vreți să fie deranjat?
Bunica mea are 91 de ani. Când credeți că este mai fericită? Când își numără odăile pe care le are ... în posesie sau atunci când i le mai „cotropesc” și i le deranjează copiii și nepoții ei din când în când? Altminteri, ea tot într-o odaie doarme.
Dvs. cum vă imaginați la vârsta aceasta? Administrând averea... de una singură și nederanjată de nimeni.

Gândiți-vă bine la ...binele pe care credeți că-l faceți celui ce va supraviețui lăsându-i „toate”.
Poate că mai binele stă în mai puțin decât „toate”. (într-un suficient cât să împăcăm proverbialele capre și verze).
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2020
romascanu, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
@maria v Distinsele doamne in nota obisnuita: impecabile! Ce-ar mai fi de adaugat? Ca daca vreti, puteti! Tineti cont insa ca aveti copiii pe care i-ati crescut. Cel mai bine ar fi sa aveti o discutie, parintii cu copiii. Era pana nu demult o cutuma, cel putin pe meleagurile mele: copiii renuntau la mostenire in favoarea parintelui supravietuitor, urmand sa se imparta pe ce ramanea dupa ce se stingea si acesta. Zic ,,era".... Singura varianta pe care o vad eu este sa vindeti imobilele, eventual va pastrati un autoturism. Inchiriati o locuinta unde va duceti traiul, la oras, la tara, unde doriti. Retrageti banii din banca, pastrand un cont curent cu care sa va platiti utilitatile si in care sa va primiti pensiile. Convertiti leii in valuta, in aur, va sfatuiti si gasiti o varianta. Acum vine greul: ce faceti, unde pititi comoara? As inclina spre inchirierea unei casete de valori, costa cam 100 de lei lunar, in functie de banca. In contract puteti stipula cine are acces la caseta, pot fi mai multe persoane. Si inca ceva: discretia e binevenita!
Multumesc pentru raspuns. Noi nu dorim sa ne dezmostenim in nici un fel, copiii! Dorim numai ca, sotul supravietuitor, sa nu fie deranjat, sub nici o forma, in posesia pe care o detine in prezent. Unuia sau amandorura copii, dupa decesul primului parinte, le-ar putea veni ideea de a se muta in cota lui/lor parte. Asta dorim sa evitam (repet). Am inteles; pe final, ideea este ca, un testament bine facut, reduce consistent orice problema sotului supravietuitor, atat timp cat, acesta din urma, nu se ''sclerozeaza"' in vreun fel. Inca o data, va multumesc tuturor.

Alte discuții în legătură

Testamentul intre soti schimba cotele de mostenire la succesiune? lucian1956 lucian1956 Buna ziua, Doi soti, avand doi copii, isi fac testament unul altuia. \"Las sotului meu (sotiei mele) ... toate bunurile mobile si imobile ce se vor gasi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt căsătorit ,și am doi copii. de asemenea, soția ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Sunt căsătorit ,și am doi copii. De asemenea, soția este in viața. Avem dobândite, împreuna cu soția mea, mai multe proprietăți ,pe toate ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)