avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum sa-l fac sa imi dea o decizie de incetare a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum sa-l fac sa imi dea o decizie de incetare a contractului de munca?

Buna ziua, am mai scris pe acest forum despre aceeasi problema de fond dar alte aspecte.
As dori sa ma sfatuiti cum as putea obtine o "concediere" de la actualul loc de munca ; nu pot sa-mi dau demisia deoarece raman fara ajutorul de somaj, incetarea cu acordul partilor este exclusa deci mai ramane concedierea!
M-am gandit daca absentez si nu dau o explicatie poate reusesc; momentan i-am comunicat angajatorului ca inca vin la birou dar nu mai lucrez la nimic pana nu incepe sa-mi dea ceva din banii restanti din ultimele 4 luni.Singura lui reactie a fost sa inceteze orice dialog cu mine , de parca nu as exista in birou.
Va rog , astept niste sfaturi ca ma lasa imaginatia curand!
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 10:25, 23 Decembrie 2009
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Adevarul este ca mi-am cam "spart capul " in cautarea de solutii si nu am ajuns nicaieri.
I-am spus angajatorului ca il reclam la ITm si dupa il dau in judecata, raspunsul lui nonsalant si nesimtit a fost urmatorul: nu ma intereseaza, oricum am pile!
Si cu asta mi-a inchis gura!
Am sa ma duc maine sa depun plangere la ITM si dupa sarbatori voi depune si o actiune in instanta!
Multumesc mult pentru suport si sfaturi!
Cu stima V
Poate a vrut sa va sperie sau sa va impresioneze,daca sunteti convinsa ca aveti dreptate si dosarul va fi bine formulat, stati linistita ca ve-ti castiga,sa stiti ca sunt multinationale care pierd procese si care au destule pile si destui bani.

Mult succes!
multumesc pentru incurajari!
am sa va tin la curent cu ce se va intampla
mihalache veronica a scris:

multumesc pentru incurajari!
am sa va tin la curent cu ce se va intampla

Doamna, noi care scriem pe acest site, avem ceva experienta, mai multa (cum ar fi dl.Valeriu, dl.Freeelis, etc.) sau mai putina, cum sunt eu, doar 7 ani in RU si stim cat de cat care sunt parghiile.
Daca dvs. nu veti actiona, nu se va intampla nimik despre care sa ne instiintati si pe noi.
Dvs. nu trebuie sa asteptati nici o decizie, pentru ca ea nu va veni decat daca va dati demisia.
Se deduce din mesajul dvs. ca situatia dureaza de ceva vreme si ca va loviti de un zid de indiferenta din partea angajatorului...in caest caz trebuie sa procedati astfel:
1. Faceti in scris o sesizare pe care sa o trimiteti atat la ITM judet, prin posta, cat si la ITM - punct de lucru din oras (daca locuiti intr-un oras care nu este si resedinta de judet), aici depusa personal si solicitati si nr. de inregistrare.
2. Nu va dati demisia pana nu vine controlul de la ITM. Veti vedea ca, daca sunt nereguli, inspectorii ii vor cere sa se puna in legalitate, indiferent cate pile are patronul.
3. Daca nu se pune in legalitate dupa control si nu va va plati salariile restante veti actiona in justitie.

Referitor la ce spuneti dvs. in legatura cu decizia de incetare si actionarea in justitie abia dupa aceea, este gresit, cel putin dintr-un punct de vedere: dvs. nu contestati decizia aici, ci drepturile salariale restante, care nu au legatura cu decizia de concediere iar dvs.nu vreti sa ramaneti fara serviciu deocamdata ci sa va primiti salariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere conform art.65/1 toni25 toni25 Salut. Am si eu o problema la locul de munca si nu stiu cum sa ii gasesc o rezolvare cat mai buna... Nu am mai fost platit din luna noiembrie anul trecut si ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj + salar doodah doodah Buna ziua, Am si eu o problema si sper sa ma puteit ajuta. Am lucrat la o societate, a carei patron a decis sa ma trimita in somaj. Mi s-a inchis cartea de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul ma obliga sa imi dau demisia doreljantea doreljantea sotia mea este angajata la o clinica stomatologica , avand contract pe perioada nedeterminata si acum angajatorul o forteaza sa semneze demisia cu acordul ... (vezi toată discuția)