BX a scris:
Problema e ca rubrica de drepturi mai are doar cateva randuri, in timp ce cea de obligatii are cu miile. Nu mai exista echilibru.
Eu as face o distinctie.
Fiind pandemie exista anumite restrictii care sunt normale.
Daca contestati, insa, insasi existenta noului coronavirus nimic nu va impiedica sa deschideti proces impotriva statului roman si sa va judecati.
Probabil ca se va dispune o expertiza de specialitate si veti avea dreptul la expert parte.
Spun probabil, intrucat nu cred ca instanta ar judeca cazul fara probe si s-ar analiza cazul pe baza de probe.
Daca nu as fi crezut ca exista noul coronavirus as fi reprezentat in justitie orice persoana care ar fi solicitat asa ceva firmei mele de avocat.
Dar, eu cred ca virusul exista chiar mai inainte ca OMS sa fi inteles ca exista...
Deci, va dati seama ca, nu va cotez cu nicio sansa in instanta.
Pe partea cu restrangerea in general a drepturilor, discutia poate fi diferita daca inlaturam discutia cu noul coronavirus.
De cel putin 10 ani eu tot sustin ca drepturile omului vor fi grav afectate in Europa ( nu numai in Romania ) pentru ca oamenii nu isi mai angajeaza avocati decat foarte rar.Oamenii nu mai vor sa plateasca avocatii in mod corespunzator.
Este normal sa se ajunga la incalcare a drepturilor daca avocatii au ajuns sa fie ignorati de cei care trebuie sa creada in lege si in avocati ca au forta de a o impune.
Sub acest aspect chiar exista probleme.Legea a inceput sa se aplice la un mod care mie imi cam straneste nedumerirea dar inca nu m-a starnit acest lucru pentru ca eu doar vad ce patesc altii fara a avea drept de interventie si cum avocatii nu pot interveni aiurea nu raman decat un observator independent si atat.
Asa statele nu primesc sprijin independent si obiectiv daca nu il cer, nici oamenii nu primesc sprijin de la avocati daca nu il cer.