avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, as dori un sfat. Orice sfat mi-ar fi util.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, as dori un sfat. Orice sfat mi-ar fi util.

Buna ziua, as dori un sfat.
Parintii mei au vandut un apartament si au cumparat o casa in 2010. Este vorba despre o casa la vremea respectiva de 50.000 euro. O casa la alb, in sensul ca in afara de geamuri si usa de la intrare nu avea nimic.
La inceput stateau ei, eu si fratele meu.
Cam dupa 1 sau 2 ani, timp in care nu s-a facut nimic in casa, fratele meu a plecat si s-a casatorit.
De-a lungul anilor in casa s-au investit sume destul de semnificative, implicit pensiile parintilor si salariile mele. In urma cu 6 ani m-am casatorit si eu. Sotul meu avand o suma de bani am investit in aceasta casa. In prezent valoarea casei aproape s-a dublat.
Este corect sa spun atat parintilor mei cat si fratelui meu ca de fapt valoarea casei pe care o voi imparti in viitor cu fratele meu este de 50.000 euro, nu la valoarea actuala de piata?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:55, 17 Octombrie 2020
@raluk0207 Aici intervine educatia primita/insusita! Dna Carmen nu era o copila cand s-a maritat, iar dupa modul de exprimare nu-mi pare analfabeta functional. Asa cum avem un medic de familie, un croitor, un duhovnic, etc, asa ar trebui sa avem si un avocat cu care sa ne sfatuim. Si pt. ca e usor de dat sfatul, imi permit o intrebare: puneti-va in situatia dnei dar ignorati cunostintele juridice pe care le aveti. La 25 de ani, cu un job pe la 500 de euro net va maritati. De la nunta ramaneti cu 5000 de euro si sotul mai are si el economii de 5000 de euro si un venit lunar tot de 500 de euro. Ce veti face, veti spori confortul locuintei parintesti (cu 10.000 se pot face multe la o casa) sau va veti inhama pana la pensie la un credit pt. o locuinta, cu tot ce implica returnarea acelui credit?
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
DlGoe, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer? Cei 10000 de euro i-as folosi ca avans pentru o locuință, iar pentru restul as obtine un credit.
Mi-aș achiziționa casa mea si as sta liniștită.
Credeti ca investind niste zeci de ani într-o casă care nu e a ta, pentru că mai apoi să o împărți cu frații (Ca de....pe mama o doare inima de toti copiii), eventual sa cheltuiesti niste bani frumosi pe avocați și litigii, face ca lucrurile să fie mai ieftine?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati mai avut un topic cu acelasi subiect acum 2 ani ... Pare sa situatia nu e asa de simplu de rezolvat. Ce anume nu "functioneaza? Ca e ceva de dupa 2 ani sunteti fix in acelasi punct.
@raluk0207 Optiunea aleasa de dvoastra are o hiba: veti plati zeci de ani pt. ceva (imobilul) care nu va apartine (ipoteca de rang unu in favoarea bancii). Este varianta moderna de iobagie, o accepta multi, majoritatea nici nu constientizeaza in ce se baga. La mine in targ un apartament cat de cat decent se vinde de la 40.000 de euro in sus. La 1000 de euro venit net, cam care ar fi valoarea creditului pe care l-ar acorda o banca? Si pe ce termen? P.S. Am pomenit de un eventual divort? Sau de decesul partenerului? Sau de pandemie, asta sau urmatoarea? Inainte de a se achita creditul, of course!
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
DlGoe, utilizator
Ce nu functioneaza? Nu stiu. Cand cred ca totul pare rezolvat apare problema testamentului, si desigur un silence stampa din partea parintilor in a expune problema si fratelui meu. Cand deschid cumva subiectul apare un "de-abia asteptati sa murim".

Alte discuții în legătură

Impartire cheltuieli gospodarie 4carmen0 4carmen0 Buna ziua. Locuiesc intr-o casa, impreuna cu parintii mei. Acestia m-au anuntat ca in viitor intentioneaza sa mearga la un notar sa faca un testament ca dupa ... (vezi toată discuția)
Sulta brokenangel brokenangel Buna ziua , sunt aproape de finalizarea partajului inceput in 2013 .. Partajam un apartament de 3 camere evaluat la 45.900€ si care este luat prin prima ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mody mody Buna seara , eu si familia mea, mai bine zis eu si parintii mei avem o nelamurire in privinta recuperarii ajutorului de inmormantare acordat de catre casa de ... (vezi toată discuția)