Buna ziua ,
Sunt împuternicită legal să am grijă de un apartament în București. Proprietara apartamentului a trebuit anul trecut în iunie în urma unui infarct să intre la un că minte bătrâni . Ideea era ca apartamentul să fie renovat și închiriat iar chiria să folosească la plata căminului. Eu nefiind din București lucrările de modernizare a apartamentului sau prelungit pe mai multe luni . Țin să menționez că în luna iunie în care doamna proprietară a apartamentului s-a mutat la cămin am scos-o prin notificare scrisă de la întreținere . Pe lunile iulie august și septembrie s-a ținut cont de notificarea mea pe când în lunile octombrie noiembrie și decembrie s-au pus la întreținere 1 persoană iar pe lunile ianuarie februarie martie și aprilie s-au pus la întreținere 2 persoane . Am luat legătura înscris cu președinta blocului în care am întrebat-o de ce numărul de persoane nu corespunde cu cel pe care eu l-am declarat în notificarea . Răspunsul iei a fost:
“În privința numărului de persoane prezente în apartament pe perioada renovării... Am folosit informații date de vecini, doamna responsabilă cu curățenia și propriile constatări .... “
După cum se vede femeia de servici are mai mult de spus decât cineva care este legal împuternicit de a avea grija de un ap .
Am încercat în continuare de a lua legătura cu Președinta blocului fără niciun rezultat, toate scrisorile și mailurile mele rămân ne răspunse.
Țin să precizez că în luna martie și aprilie unde a fost lock dawnul nu am fost în București. Având chiar adeverință medicală că am fost în carantină la domiciliu . Cu toate acestea la întreținere tot două persoane sunt trecute. Întrebarea mea este: Cum pot rezolva problema ? Datoriile la întreținere se măresc pe lună ce trece. Țin să precizez că pe toate lunile am plătit cota parte indiviza . În fiecare lună mi se mai adaugă și fond penalizare. Cum se calculează acest fond ?
Vă mulțumesc anticipat și aștept răspuns.
Principiul e ca platesti si contesti, conform legii. Asa e si cu amenzile.
Nu puteti sa va faceti singura dreptate. Chiar daca nu vi se raspunde, aveti motiv apoi de a face reclamatie sau de a da in judecata asociatia.
Am făcut cerere scrisă ,din păcate fără număr de înregistrare dar in singura scrisoare pe care o am de la presedinta scrie : “ Datele înscrise în listele cu întreținerea sunt corecte iar trecerea lor în revista fac dovada corectitudinii: Deși doamna .... nu mai locuiește în bloc din data de 12. 07 2019 cheltuială pentru o persoană și apoi din ianuarie 2020 două persoane a intervenit din octombrie 2019, odată cu începerea renovării . lunile anterioare au fost cu zero persoane în ap. Cred că este evidentă corectitudinea cu care se lucrează în asociație, inclusiv în cazul dumneavoastră . “
Deci după cum se vede am făcut cerere de care sa țintuit cont 3 luni după care președinta a fost de părere ca plătesc prea puțin și mi a pus mai multe persoane ca așa a declarat femeia de servici și un alt vecin ....
Și dacă nu ar fi existat notificare scrisă de la mine atunci ar fi trebuit sa fie tot timpul o persoana la întreținere nu 0 , 1 sau 2 . Și de unde are ea dreptul fără notificare să-mi bage și să-mi scoată la întreținere persoane după bunul ei plac ?
Aveti dovada ca ati facut cerere., v-a scris pe ea, este suficient......apelati la un avocat si mergeti in instanta. Cereti sa plateasca si cheltuieli de judecata.